IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

(Пред)Последно: Сделката за панаира в Пловдив се отменя

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е наредила на кмета на Града под тепетата да се откаже от акциите, за да не се свързва партията с името на Георги Гергов

16:18 | 26.04.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Международен панаир Пловдив</em></p>

Снимка: Международен панаир Пловдив

Изпълнителната комисия на ГЕРБ е възложила на кмета на община Пловдив Иван Тотев и на групата общински съветници на партията да се откажат от сделката за Международния панаир, съобщи в профила си във Facebook зам.-председателят на Изпълнителната комисия на политическата сила Цветан Цветанов.

Основна причина за решението на партията са „опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП (Георги Гергов, който е мажоритарен собственик на панаира в Пловдив, но няма пълен контрол над него, а от години се опитва да придобие такъв – б.ред.).

„Няма да позволя името, авторитета и честта на ГЕРБ да бъдат петнени заради лични икономически интереси“, заявил е лидерът на партията Бойко Борисов на заседанието на Изпълнителната комисия.

Припомняме, че преди две седмици община Пловдив внезапно реши да приеме акциите от панаира, които държавата дари на местната администрация в Града под тепетата и Варна през 2016 г. Споразумението предвижда и строителството на опера на мястото на първа палата.

Сделката за панаира беше инициирана от кмета на Варна Иван Портних, който се надяваше да изтъргува акциите срещу празен терен на Гергов в центъра на морската ни столица, станал известен като „дупката“. Затова и Варна се предвиждаше да получи по-голям дял от панаира.

Първоначално обаче Иван Тотев не се съгласи основно заради тежестта на дълговете на панаира – около 50 млн. лева.

В съобщението си в социалната мрежа Цветан Цветанов обвинява бившото правителство на Тройната коалиция. Той подчертава, че сделката за панаира е придвижена от тогавашния зам.-министър на икономиката и сега лидер на БСП Корнелия Нинова.

„Правителството на Станишев подари без търг и конкурс 49% от капитала на "Пълдин туринвест" - смесено дружество между пловдивската община и компании на Георги Гергов“, посочва Цветанов.

„БСП са тези, които изградиха т. нар. „паралелна държава“ по времето, в което управляваха държавата. Ние няма да позволим да се преписват на ГЕРБ нечисти сделки и именно затова възлагаме на общинските съветници от ГЕРБ-Пловдив да преразгледат решението за придобиване на акции от Министерство на икономиката в Международен панаир Пловдив“, казва още Цветанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 10 rate down comment 0
bgMan
преди 6 години
Изпълнителната комисия на ГЕРБ е наредила на кмета на Града под тепетата да се откаже от акциите, за да не се свързва партията с името на Георги Гергов.Малко като на *** пазар за булки се получава - някоя стара пач.вра да се опитва да се представя за девственица и да се надява, че за пореден път все ще се намери кой да се хване на номера й.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
stanislavr
преди 6 години
Сега вече основният въпрос е има ли право ръководството (в случая еднолично) на която и да е партия да се меси в дейността на който и да е общински съвет. А кметът е длъжен да изпълнява решенията на този общински съвет. Или всеки може да си тълкува законите както си иска, в случая ЗМСМА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
khao
преди 6 години
изключете звука от тъ.пите реклами !!! .... как да ви четем тъ.пия сайт през работно време, хахахахахах
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
superexpert
преди 6 години
Борисов да нареди и на Варна да върне акциите ,да не се ослушва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още