IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акселераторът Grants4Apps търси стартъпи в сферата на здравеопазването

Програмата, организирана от Bayer, цели създаването на добавена стойност за лекари и пациенти

12:11 | 19.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Bayer</em></p>

Снимка: Bayer

Акселераторът Grants4Apps в Берлин търси стартиращи компании, занимаващи се с дигитални технологии в сферата на здравеопазването, чиито софтуерни, хардуерни и технологични проекти създават добавена стойност за лекари и пациенти, съобщават организаторите от Bayer. 

По думите на компанията има две основни програми, по които стартъпите могат да кандидатстват. Първата е наречена Accelerator и е отворена за компании в ранен етап от развитието си. По тази програма може да се кандидатства до 31 май, като в нея ще бъдат избрани общо пет фирми. Печелившите ще получат 50 хил. евро финансиране, менторство, както и възможност за преместване в офисите на Grants4Apps в сградата на Bayer в Берлин. Те ще могат да пребивават там в периода септември-ноември 2017 г. 

Втората програма, наречена Dealmaker, е насочена към по-развити иновативни компании, които работят върху предизвикателствата, които стоят и пред Bayer. Тази програма ще е отворена до 30 юни. 

Организаторите посочват, че пътните разходи до Берлин на компаниите, които бъдат избрани, ще бъдат покрити след септември, така че да могат да представят своите решения и да подпишат писмо за намерение за сътрудничество. 

Самата програма Grants4Apps вече е получила над 1000 кандидатури за технологични решения в сферата на здравните грижи от над 70 държави. Около 50 страртиращи фирми са получили финансиране, а 14 са участвали в програмата Accelerator. 

В програмата Grants4Apps на Байер са постъпили повече от 1 000 кандидатури за технологични решения в сферата на здравните грижи от над 70 държави. Около 50 стартиращи компании са получили финансиране, а 14 са участвали в програмата Accelerator. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още