IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фестивалът в Кан приветства първия филм с виртуална реалност

Проектът е дело на известния режисьор Алехандро Иняриту

15:48 | 19.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Режисьорът Алехандро Гонсалес Иняриту, който е носител на две награди „Оскар“, е първият творец, който представя филм с виртуална реалност на филмовия фестивал в Кан. Става дума за неговия проект „Carne y Arena”, пише The Irish Times.

Филмът е един от няколкото проекта в официалната селекция, които адресират проблемите на бежанците.

Първият филм на Ванеса Редгрейв като режисьор - „Sea Sorrow” - документално есе, което задълбава в историите на различни мигранти, също имаше премиера и се радва на добри отзиви от критиците. „Happy End” на Михаел Ханеке, заснет в Кале по време на мигрантската криза, пък ще бъде показан в неделя.

По „Carne y Arena” Иняриту е работил с обичайния си оператор Еманюел Любецки. Филмът описва реални истории на мигранти, които играят собствените си образи.

"През последните четири години, в които този проект се развиваше в главата ми, имах привилегията да се срещна и да интервюирам много мексикански и централноамерикански бежанци“, коментира Иняриту. „Историите им ме обсебиха, така че поканих някои от тях да ми сътрудничат по този проект“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още