IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

22 души са загинали след взрив на концерт на Ариана Гранде в Манчестър*

Случаят се разглежда от органите на реда като евентуален терористичен инцидент, съобщава ВВС

03:18 | 23.05.17 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Общо 22 души са загинали и около 50 са ранени, след като взрив е избухнал в края на концерт на Ариана Гранде в Manchester Arena, Манчестър, Великобритания, малко преди 23 ч. местно време, съобщава ВВС, като се позовава на съобщение на полицията в града.

Северозападното звено за противодействие на тероризма разглежда случая като евентуален терористичен инцидент, посочват източници на медията. В официалното съобщение също се говори за "евентуален терористичен атентат". 

Очаква се броят на жертвите и ранените да расте. 

Според полицията взривът е избухнал във фоайето на залата, докато от самата Manchester Arena посочват, че инцидентът е бил "извън съоръжението, на публично място". 

Националните служби за борба с тероризма се събират в Лондон на заседание и поддържат връзка с вътрешните служби.

Свидетели съобщават, че взривът се е случил накрая на концерта, когато много хора от публиката са тръгвали към изходите, за да избегнат стълпотворенията. Хората са чули силен взрив и са видели други от публиката да падат на земята.

Блокирани са всички влакове от гара Манчестър Виктория, която обслужва залата. Местната полиция предупреждава хората да не се приближават до района на залата.

Manchester Arena е най-голямата подобна зала в Европа с капацитет 21 хил. души. Залата е популярна за организиране на концерти и спортни събития, посочва Ройтерс.

Агенцията припомня, че Великобритания е обявила втората най-висока степен на тревога, което означава, че терористични атентати са много възможни.

Припомняме, че през март имаше терористично нападение в Лондон, при което загинаха 5 души, а повече от 40 бяха ранени. Нападателят вряза автомобил в пешеходци на Устминстърския мост, след което се опита да нападне парламента, при което уби полицай. Малко след това нападателят беше застрелян.

Информацията е актуализирана в 9.10 часа!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
Но за едно си прав, без да съм сигурен дали си го осмислил - за съжаление на едни и за радост на други, левичарството в развития свят е без алтернатива и социализмът е неизбежен... Останалите тук-там десни по-добре да се преориенгират текъде по на изток... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 6 години
Е, и...? Те когато бяха млади се бореха за идеите си и явно победиха. Приказката беше за сегашните млади, на които идеалите се свеждат до носа в айфона... А, btw, ти некъде виждаш ли десни, които да са им алтернатива.... (освен Путин) ... хихихи... Десните на запад си отидоха с Буш-баща, Тачър и Кол...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
Jay Gould
преди 6 години
В момента нали точно хипарите от края на 60-те и началото на 70-те управляват?! Точно същите леви либерасти са в момента на власт! Виж им биографиите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 6 години
Няма вече невинни жертви! Щом са платили и са отишли в залата да гледат онази пр^ъдла, вместо да са по улиците и да искат от правителството си адекватна политика, не са невинни! Сигурно си млад и не помниш, че на запад младежта на 60-те и 70-те години прекара най-хубавите си години по улиците да се бори срещу политиката на правителствата си и в доста случаи победи - напр., спря войната във Виетнам. Сегашните комформистки говнета са "електорална маса" и "материал" за политическите лемури и готова крехка агнешка мръвка за надъханите ислямисти!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Jay Gould
преди 6 години
Терористите ликуват в Twitter след касапницата в Манчестър http://investments.dir.bg/_wm/news/news.php?nid=363016&df=45&dflid=3
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
4ervenasgan
преди 6 години
Болно човече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още