IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФБР проверява зетя на Доналд Тръмп за връзки с Русия

Джаред Кършнър е разследван заради срещи с руския посланик и банкер през декември, сочат медийни публикации

08:42 | 26.05.17 г. 1
<p>
	Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Джаред Къшнър, зет на президента на САЩ Доналд Тръмп, е проверяван от ФБР в рамките на разследването за намеса на Русия в президентските избори в САЩ, съобщиха телевизия NBC и вестник Washington Post, цитирани от Ройтерс.

Къшнър е разследван заради срещите му през декември с руския посланик и банкер, твърди Washington Post.

Джаред Къшнър е единственият настоящ служител в Белия дом, смятан за ключов обект на разследването. ФБР, няколко конгресни комисии и специален прокурор, определен от Министерството на правосъдието, проучват твърденията за намеса на Русия в изборите и за възможни връзки между кампанията на Тръмп и руски представители, опитвали се да повлияят на изборните резултати.

Интересът към Къшнър не означава, че той е заподозрян в престъпление или че ще бъде обвинен, са заявили служители за NBC. Един от адвокатите на Къшнър направи изявление, че той ще сътрудничи на следствието.

"Г-н Къшнър и преди е изразявал съгласие да сподели с Конгреса онова, което знае за тези срещи, както и всякаква друга поискана информация", каза адвокатът.

ФБР и Белият дом засега не са коментирали съобщенията.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 4
dr.5rov
преди 6 години
Този Путин завладя Америка отвъре. Ха-ха. Разбира се, тези разни специални прокурори и прочие няма да открият нищо, не за друго, а защото И ТЕ са хора на Путин. Няма начин. По абсурдно представление не съм виждал, но за в бъдеще може и да има.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още