IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стив Ханке: Петролът ще поскъпне до 70 долара до края на годината

Пазарите очакваха по-агресивни мерки, затова цената на суровината тръгна надолу след срещата на ОПЕК, смята икономистът

11:50 | 28.05.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Постигнато бе споразумение (между ОПЕК и страните извън картела, подкрепящи удължаването ограниченията на добива на петрол, което бе удължено с още 9 месеца - бел.ред.), а цените паднаха значително с около 4%. Причината за това е, че инвеститорите очакваха повече, бяха много агресивно настроени.

Това коментира икономистът проф. Стив Ханке пред Bloomberg TV Bulgaria

„Хората купуваха тези фючърсни договори, мислейки, че съкращенията ще станат още по-значителни и че цената ще тръгне нагоре. Е, приетото намаление на добива не бе толкова голямо, колкото се очакваше, и много от тези, които държаха тези дълги позиции, ги продадоха“, добави още той.

„Генерално погледнато, смятам, че това, което ще се случи с петрола, е, че суровината ще тръгне нагоре", каза още Ханке.

Според неговите разчети цената на суровината ще се повиши до 70 долара за барел до края на годината. "Това е доста висока цифра", каза още иконимстът.

Дори в ОПЕК идеалните ценови нива, които се таргетират, са около 60 за барел, смята той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 4
крас
преди 6 години
АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ, ТО ДОЛАРА ЩЕ ПОЕВТИНЕЕ, А ЛЕВА И ЕВРОТО ЩЕ ПОСКЪПНАТ. ПО ЗЛЕ ЗА НАС, ПО ЗЛЕ ЗА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И НЕЙНИЯ ИЗНОС!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още