Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ами ако балонът се спука?

Ако има понятие като здравословен балон, този при криптовалутите е именно такъв

   1| 2| 3    
0
 
0
 
23
преди 3 седмици
По-полезния въпрос е кога ще настъпи сривът на сегашната пазарна стойност на съответна специфична стока, от мнозина наричана "криптовалута".
Всеки разход за покупка на такава стока е с отговорност за купувача.
2
 
1
 
22
khao до: Dies Irae
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Чрез смятането на алгоритъм което е вид труд се създава нов биткойн.
----
що, сеченето на преса не е ли същата работа ? май май и ти нищо не си разбрал :):)
0
 
1
 
21
преди 1 месец
Няма профилна снимка
еххх как съм е изпуснал тая статия :):)
0
 
0
 
20
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Това, че валутите били обезпечени със злато е измама. Не е вярно. Никоя държава не гарантира, че ще дава определено количество злато срещу валутата си. Например БНБ гарантира, че ще дава евро срещу левовете при фиксиран курс. Тоест, за едни хартийки се обещава, че ще дадат други хартийки.

А някои централни банки (като европейската и американската "федерален" резерв) изобщо нищо не обещават, че ще дават срещу хартийките...

Подробно съм разгледал кое прави националните валути ценни (тоест струващи нещо изобщо) в статията "Защо националните валути струват нещо?" в блога си.

https://vstoykov.blogspot.com/2017/05/blog-post.html
3
 
3
 
19
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Що се хабите всичките с излишни коментари? Този биткойн си е чиста проба "бита монета", демек нищо не значеща и не стуваща фалшиментация. Който иска да си играе игрички и да "печели" от този балон за пораснали деца, да заповяда. Балъците никога няма да свършат.

0
 
5
 
18
mid
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Не съм икономист, но според мен една от причините да е толкова скъп, която не видях някой да споменава е, че има хора, които държат огромни торби с биткойни т.е. силно казано е, че се употребява масово. Напротив хората, които са вярвали в него сега държат количества и си ги кътат и изсипят ли ги цената ще падне за 2-3 дни ужасно. Затова ситуацията е сложна и е трудно да се предвиди какво предстои, но настане ли паника между хората с по 1000 -10 000 биткойна, може и на 100 долара да падне.
6
 
11
 
17
Dies Irae до: briton
преди 2 месеца
Зад биткойна стой нещо нещо което отдавна не стой зад нито една друга валута. Труд (бил той човешки или на машина). Чрез смятането на алгоритъм което е вид труд се създава нов биткойн. Това означава, че има предвидим ръст в количеството биткойни, а не както е с валутите на държавите да се печата без никакво покритие (било то злато или труд (човешки или машинен). 2- вече в Канада се продават къщи срещу биткойни. 3- криптовалутите предлагат нещо което е достъпно за всеки (не се иска да си финансист или каквото и да е друго, за да можеш да инвестираш в нея )просто ти трябва компютър и да направиш настройките. Повечето го приемат като допълнителен достъпен източник на пари. И най важното, това е един глас на бунт. Хората показват колко доверието им в банките и правителствата се е сринало и са искат да поемат сами нещата в ръцете си (или поне искат илюзията за това) Дали е балон не се наемам да кажа, дали ще се спука също.Но това не означава, че не е добре да се следи дори и чисто любителси
2
 
13
 
16
bgMan до: nobel
преди 2 месеца
Цената на биткойна няма нищо общо с доверие или недоверие към каквото и да било, подобно твърдение показва че си в дълбока заблуда.
Биткойна и всички останали криптовалути имат няколко много важни характеристики, които ги правят предпочитани пред фиатните пари, което е много изгодно за всички перачи на пари и такива, които искат да избягат всякакви банкови и правителствени ограничения наложени при обикновените валути. Това е. На такива хора не им трябват обезпечени със злато и диаманти валути а свобода да правят с парите си каквото си решат и когато си го решат.
И наистина хич не са малко магазините, където вече можеш да се разплащаш с биткойни, но отново това не са магазини, откъдето средностатистически потребители пазаруват.
5
 
14
 
15
briton до: nobel
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Ти самият го каза. Държавите купуват злато. Защото то обезпечава валутата им. Биткойна какво го обезпечава? Нищо. Някакъв алгоритъм, който гарантира нещо си. Приказки във въздуха.
Спекула според дефиниции - "Покупка, задържане и продажба на акции, стоки, валута и други активи с цел печалба от флуктуациите в тяхната цена" Точно това в момента става с биткойна - хората вярвят, че има потенциал да поскъпне, понеже разбираш ли етера дигнал няколко хиляди процента и като цяло пазарът на крипто валути бил огромен. Биткойнът и той крипто, значи и той ще се вдига. Пазарни принципи никакви, пазарни обяснения защо това е така, пак никакви. Т.е. никакъв пазар. Чисти измишльотини. Което тези, които изкараха по няколко милиона, нямат нищо против и дори биха спорили колко е велико.
1
 
20
 
14
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Че основната причина не е спомената в статията на тази медия, изобщо не ме впечатлява (особенно е в сила когато не преписват, а сами се опитват да пишат нещо).
Основната причина (официално тиражирана в доста сайтовете) е, че тази валута позволява операции по прехвърляне при анонимността (на което китайското правителство (умишлено или не) все още не е намерило цаката), та новозабогателите китайци масово се юрнаха да използват биткона, за да си прехвърлят парите в чужбина (така избягват официалната забрана за максимален износ от 50 000 долара на година)).