Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Анализи

Ами ако балонът се спука?

Ако има понятие като здравословен балон, този при криптовалутите е именно такъв

   1| 2    
1
 
2
 
17
Dies Irae до: briton
преди 5 дни
Зад биткойна стой нещо нещо което отдавна не стой зад нито една друга валута. Труд (бил той човешки или на машина). Чрез смятането на алгоритъм което е вид труд се създава нов биткойн. Това означава, че има предвидим ръст в количеството биткойни, а не както е с валутите на държавите да се печата без никакво покритие (било то злато или труд (човешки или машинен). 2- вече в Канада се продават къщи срещу биткойни. 3- криптовалутите предлагат нещо което е достъпно за всеки (не се иска да си финансист или каквото и да е друго, за да можеш да инвестираш в нея )просто ти трябва компютър и да направиш настройките. Повечето го приемат като допълнителен достъпен източник на пари. И най важното, това е един глас на бунт. Хората показват колко доверието им в банките и правителствата се е сринало и са искат да поемат сами нещата в ръцете си (или поне искат илюзията за това) Дали е балон не се наемам да кажа, дали ще се спука също.Но това не означава, че не е добре да се следи дори и чисто любителси
1
 
8
 
16
bgMan до: nobel
преди 6 дни
Цената на биткойна няма нищо общо с доверие или недоверие към каквото и да било, подобно твърдение показва че си в дълбока заблуда.
Биткойна и всички останали криптовалути имат няколко много важни характеристики, които ги правят предпочитани пред фиатните пари, което е много изгодно за всички перачи на пари и такива, които искат да избягат всякакви банкови и правителствени ограничения наложени при обикновените валути. Това е. На такива хора не им трябват обезпечени със злато и диаманти валути а свобода да правят с парите си каквото си решат и когато си го решат.
И наистина хич не са малко магазините, където вече можеш да се разплащаш с биткойни, но отново това не са магазини, откъдето средностатистически потребители пазаруват.
1
 
7
 
15
briton до: nobel
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Ти самият го каза. Държавите купуват злато. Защото то обезпечава валутата им. Биткойна какво го обезпечава? Нищо. Някакъв алгоритъм, който гарантира нещо си. Приказки във въздуха.
Спекула според дефиниции - "Покупка, задържане и продажба на акции, стоки, валута и други активи с цел печалба от флуктуациите в тяхната цена" Точно това в момента става с биткойна - хората вярвят, че има потенциал да поскъпне, понеже разбираш ли етера дигнал няколко хиляди процента и като цяло пазарът на крипто валути бил огромен. Биткойнът и той крипто, значи и той ще се вдига. Пазарни принципи никакви, пазарни обяснения защо това е така, пак никакви. Т.е. никакъв пазар. Чисти измишльотини. Което тези, които изкараха по няколко милиона, нямат нищо против и дори биха спорили колко е велико.
1
 
14
 
14
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Че основната причина не е спомената в статията на тази медия, изобщо не ме впечатлява (особенно е в сила когато не преписват, а сами се опитват да пишат нещо).
Основната причина (официално тиражирана в доста сайтовете) е, че тази валута позволява операции по прехвърляне при анонимността (на което китайското правителство (умишлено или не) все още не е намерило цаката), та новозабогателите китайци масово се юрнаха да използват биткона, за да си прехвърлят парите в чужбина (така избягват официалната забрана за максимален износ от 50 000 долара на година)).
3
 
6
 
13
nobel до: nobel
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Още веднъж повтарям, че това, за което говоря е просто ХИПОТЕЗА и че нещата няма да се случат дори приблизително така. Простичката истина е, че ние НЕ ЗНАЕМ до кога ще продължи спекулацията. Защото ако знаехме - това нямаше да е никаква спекулация. През 97-а спекулацията с хиперинфлацията беше успушна у нас по една единствена причина. Никой НЕ ЗНАЕШЕ точно кога ще свърши. Защото ако това нещо се знаеше всеки от нас би могъл най-прекрасно да се възползва точно по същия начин, по който го направиха големите измамници. До колкото чух мистър Сорос също е взел доста активно участие в играта.

4
 
10
 
12
nobel до: briton
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Спекулата е чисто пазарно мероприятие, което е възможно САМО и ЕДИНСТВЕНО при наличие на пазарна икономика. При социализЪма нямаше спекуланти, защото нямаше никакъв начин да се вдигне или намали цената на каквото и да било. А че е спекула - СПЕКУЛА е. По това няма никакъв спор. Дали държавите купуват биткойн? - не знам. Но със сигурност държавите нупуват злато и го съхраняват като резерв десетилетия и дори столетия, въпреки, че е трудно и скъпо за съхраняване. А ако някой ден се появи нова резервна валута ние с теб ще сме от последните в света, които ще разберат коя е и каква е. Ще разберем чак когато на някои места бъдат натрупани огромни резерви от нея.
3
 
8
 
11
briton до: nobel
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
хаха, я ми обясни как такова вдигане на курс се обяснява чисто пазарно, а не със спекула?
да не би биткойна да е новата световна валута, само дето никой не е разбрал още? сигурно САЩ, Германия, Китай купуват биткойни, за да държат резерви в случай, че собствените им валути се сринат :)
4
 
10
 
10
nobel до: briton
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Айде стига с тази "огромна" употреба на биткоини. Къде точно ги употребяват?
--------------------------------
Нали се сещаш, че не става дума за сделка между няколко човека. Аз и ти не можем да вдигнем толкова курса, ако щем да се съдерем да купуваме. Явно ги употребяват ДОСТАТЪЧНО хора. До колкото съм чувал - употребяват се главно на места, където има финансова несигурност. Например във Венецуела. Там долари хората не могат да имат, защото ще им ги вземат, но биткоина никой не може да го спре.
3
 
5
 
9
zelka007 до: michaelis12
преди 1 седмица
12
 
5
 
8
Стоян Петров до: michaelis12
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Набиулина(разбирай Путин) се е замислила сериозно за криптовалута на РЦБ. Когато я пуснат ти и останалия червен бабишкер си купете. За две-три години ще бъдете милионери в крипто-рубли.