IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подкрепата за кмета на столичния район "Младост" се изчерпа

И двата инициативни комитета, които издигнаха кандидатурата на Десислава Иванчева, я обвиняват в некомпетентност и лов на вещици

14:17 | 13.06.17 г. 10
<p>
	<em>Десислава Иванчева. Снимка: БТА</em></p>

Десислава Иванчева. Снимка: БТА

Напрежението около кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева не стихва. Ден след като един от зам.-кметовете й подаде оставка и я призова да направи същото, днес инициативният комитет, който я издигна, обяви, че оттегля подкрепата си за нея.

Заедно с неговите членове от Иванчева се дистанцират и хората от „За зелен Младост“, които подеха битката срещу презастрояването на квартала. Доскорошните съмишленици на кмета я обвиняват, че е предала каузата им и с некомпетентността си ги е дискредитирала.

Двата инициативни комитета излязоха с отворено писмо до Десислава Иванчева, в което я упрекват, че обслужва интересите на управляващите.

"Вече 7 месеца сте кмет. Постигнатото, за да защитите интересите на гражданите, които ви избрахме и които се обединихме зад каузата "За зелен Младост", е близко до нула за сметка на задълбочени, близки до кататонни проблеми в работата на общинската администрация", пишат от двете организации.

Те изброяват подробно и пропуските на Иванчева. Сред тях са липсата на инициирана промяна на устройствените планове в посока ново обсъждане и по-приемливи нива на застрояване в отделните части на "Младост"; проблемни общински имоти, предвидени за застрояване, не биват преотреждани за зелени площи; липса на позитивно развитие по знакови обекти, за които е имало поет ангажимент.

В писмото се припомня, че район "Младост" е издал разрешение за строеж на най-големия обект на територията на ж.к. „Младост“ – „Гранд каньон“ на турската компания "Гаранти коза". Напомнят се и казуси около строителството на 20-етажен обект до бл. 11 и градинката до бл. 19-21.

"Едновременно с липсата на резултатност по тези казуси повереното Ви ведомство е в перманентна криза. Районната администрация е в хаос, служителите са в стрес и страх от уволнение. Документацията по преписките се бави с месеци, като търговски фирми чакат по 3 месеца за рутинни съгласувания. Липсата на прозрачност и ясно разпределени отговорности логично доведе до съмнения за манипулиране или отмяна на обществени поръчки, за което по сигнали бяха назначени прокурорски проверки", казва се още в позицията на двата инициативни комитета.

Доскорошните поддръжници на Десислава Иванчева са категорични, че ситуацията в "Младост" вместо да се подобрява, се влошава, и то драматично. Те пишат, че все повече отдели в общината престават да функционират нормално, а кметицата ангажира времето си с "лов на вещици", докато изпада във все по-голяма зависимост от управляващите.

"Управлението изисква добро образование, визионерство, характер, лидерство, компетентост, умение да се работи с хора и да се създава екип. Нищо от това не е налице. Никой не се е родил научен, но изминалите месеци показват неспособност и нежелание да се научите", пишат от инициативните комитети.

Те завършват писмото си с това, че натрапчивата некомпетентност, станала характерна за управлението на Иванчева, заплашва да сложи трайно петно върху цялата идея "За зелен Младост" и да дискредитира автентичното гражданско желание да бъдат защитени интересите на жителите на квартала.

"Не можем да го допуснем", категорични са от "За зелен Младост" и от инициативния комитет за издигане на Десислава Иванчева.

Още новини за София можете да видите в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 6 години
пoмияpи = ***
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 6 години
на *** съм известен с помия само :):) ... нали някой трябва да ви храни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 3
Vesko94
преди 6 години
Ти освен с помията си, с друго известен ли си тук?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 4
khao
преди 6 години
и като гледам набор 94, колко са зле .... един път да си прав :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 1
ejko
преди 6 години
Е, беше ясно... В кампанията идеалите звучат приятно, но за да ги реализираш, трябва да знаеш как функционира системата. Жената не е политик, а... фризьорка; беше ясно, че системата ще я смачка преди да се е огледала.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
Vesko94
преди 6 години
У нас компетентността наистина се оказва дефицитна и е проблем не само за бизнеса. Но като виждам как се пишат 3-ки и 4-ки в днешното УНСС, например, никак не е изненада, че нещата никак не вървят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 2
khao
преди 6 години
ето ви продукт на мажоритарни избори :):) .... скоро и в парламента!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 1
Sakamano
преди 6 години
Сетиха се най накрая, че за да управляваш, освен всичко друго се изисква и компетентност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 1
boyanpa
преди 6 години
Нещо е отрязано от това писмо ли, или типично по нашенски сме написали, че "не знам как е, ама не е така"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
melon
преди 6 години
Типично за ***...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още