IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брокери отчитат нарастване на дела на имотите, предлагани на публична продан

Не се очакват драматични скокове по отношение на реализацията на обекти собственост на банките, коментира Младен Митов от "Явлена"

22:23 | 13.06.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Blommberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Blommberg TV Bulgaria

30-40% от сделките са с имоти собственост на банките и този процент ще нараства. Това каза Младен Митов, главен брокер в Отдел "Пазарни проучвания и анализи" на "Явлена", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Причината е, че има изчерпване на имотите, а от друга страна има замразени жилищни проекти в строеж, за които сега се търсят подизпълнители и се реализират.

"В никакъв случай не се очакват драматични скокове по отношение на реализацията на такива обекти".

Цените, на които се предлагат имотите от банките, са близки до пазарните, каза Митов. По думите му процесът е "много динамичен", но "радостното е, че когато е жив пазарът на имоти, значи икономиката върви. Това е индикатор".

Хубаво е, когато се купува имот при публична продан, да има агенция или специалист, който да успее да събере всички прилежащи, нужни документи, защото, когато те липсват, ако купувачът реши да продаде имота след придобиването му, може да възникнат проблеми и препятствия, подчерта гостът.

Вижте видео с целия разговор тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

3
rate up comment 11 rate down comment 0
mike777
преди 6 години
Тез големите агенции - Явлена, Адрес и сие ...мине или не мине една седмица и се сещат да дават интервюта за да си правят реклама ....комисионните са много им хляба и гледат винаги по две комисионни от имот да съберат - от продавач 3.6 % с ДДС и от купувача още толкова. Внимавайте какво подписвате с такива като тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 0
4i40
преди 6 години
***...!Нали затова има ЧСИ с един куп специалисти при него и като чукне съдията чукчето с цената и Господ не може да ти оспори сделката....Ейййй, гладни брокери...Ще обърнат цялата съдебна система, само и само да се намери място за цицане и в тази ниша.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 1
ejko
преди 6 години
"Хубаво е, когато се купува имот при публична продан, да има агенция или специалист, който да успее да събере всички прилежащи, нужни документи"Миличките брокери, как така ще ги заобикалят... Дайте им сделки дори там, където те са безполезни и нямат никакви компетенции...Представяте ли си да разчитате на експертизата на някъв брокер да проверява документацията по сделки с ЧСИ (а там обикновено имотните документи са доста завързани)? Double facepal, дет' се вика!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още