IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос в Twitter: Дайте идеи за филантропия

Призивът на основателя на Amazon привлече около 10 хил. коментара от четвъртък насам

08:26 | 16.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Джеф Безос. Снимка: Ройтерс</em></p>

Джеф Безос. Снимка: Ройтерс

Джеф Безос натрупа богатството си, продавайки стоки онлайн на американските потребители. Сега той се обръща към хората за идеи за това как да върне част от парите обратно, предава Bloomberg.

Основателят на Amazon.com Inc. публикува в Twitter призив за получаване на идеи - от всички - за това как да се стигне до незабавна промяна чрез благотворителна работа. Този зов привлече около 10 хил. коментара от четвъртък вечерта насам от хора, които подкрепят редица инициативи - от подкрепа за бездомни младежи и общността на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални) до случайни парични плащания за американците. 

„Смятам, че съм привлечен към другия край на спектъра, точно сега", казва Безос в постинг пред своите 230 хил. последователи. „Искам голяма част от моята филантропска дейност да помага на хората тук и сега - в краткосрочен план, на пресечната точка на неотложната нужда и трайното въздействие".

Неговите опити за филантропия се случват в период, в който той се доближава до това да се превърне в най-богатия човек в света според индекса Bloomberg Billionaires.

В момента класиран на второ място с обща стойност на състоянието от 82,8 милиарда долара, главният изпълнителен директор на Amazon се присъединява към други корпоративни мениджъри от Силициевата долина, като Бил Гейтс, които проучват начините за споделяне на богатството си.

В допълнение към това, че е благодетел на Принстънския университет, неговата Алма Матер, главният изпълнителен директор на Amazon подкрепя различни инициативи, като изследването на рака. В публикацията си в Twitter той подчертава Mary’s Place – подслон за бездомни, като пример за подобна дейност, която той предпочита сега.

Безос, който рядко ползва Twitter, започна да пита за идеи, след като New York Times публикува материал за дарителската му дейност. В статията Безос казва, че обикновено се стреми да работи по дългосрочни предизвикателства, но сега търси идеи с по-бързо въздействие.

„Ако смятате, че този подход е погрешен, бих искал да чуя и това", пише Безос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още