IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия отряза достъпа на офшорките до приватизация на държавно имущество

Ограниченията важат за компании, регистрирани в страни с преференциален данъчен режим

16:56 | 21.06.17 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Руската Дума прие окончателно закон, който не допуска офшорни компании и руски юридически лица, контролирани от такива компании, да участват в приватизацията на държавно или общинско имущество, съобщи ТАСС. 

Ограниченията важат за компании, регистрирани в страни и територии, предоставящи преференциален данъчен режим и които не разкриват информация за финансови операции. Списъкът на офшорните зони се съставя от руското финансово министерство.

Държавно имущество не могат да купуват и юридически лица, контролирани от офшорка.

Според документа офшорни компании нямат право на сделки или други действия, с които да придобият контрол върху стопанските субекти от стратегическо значение за отбраната и сигурността на държавата.

Ще се изисква съгласуване при придобиването от офшорни компании на над 25 на сто от стратегически стопански субекти, както и при придобиването на над 5 на сто от капитала на компании с предмет на дейност проучване и добив на подземни богатства в участъци с национално значение. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
мани па и ти не се занимаай с тия хранилките от Американисттан за Буллгаристан на тех тва им е работата да лаят за ***, Муткин, Джуджаро ... та да им хвърлят по некоя стинка за ляб, че иначе са скъсани от секъде кат немат друг занаят .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 6 години
абе ти не бери грижа за санкциите на Сашш щот нема да ги има за сп2 републиканците блокирали проектозакона, а глей коги в наща *** Боце ше забрани офшорките та на Плеввнята и компания да им изсъхнат маддята кат треа да обявят всичко, но тва у наща бандитска държава не мое да стане, но в демократичните "диктатури" може ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 5
Ironhorse
преди 6 години
Вата, я прочти как се е изложил пупкинhttp://***.mediapool.bg/putin-stana-za-smyah-s-falshivo-video-za-ruski-avioudari-v-siriya-news265605.htmlПутин стана за смях с фалшиво видео за руски авиоудари в Сирия. Руският президент показва на Оливър Стоун видео на американски Apache в Афганистан, твърдейки, че са руски самолети в СирияВата, толкова лъжете, че чак се оср***хте бе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
Hahoto
преди 6 години
Ех, че радостно цвилене хехе! Ти тия офшорки "пупкин" и челиста му ги измислиха. Пък щатите както натягат бурмите на взаимоотношенията с "пупкин" ми се струва, че много, много скоро ще скъсат някоя от тях...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 8
Ironhorse
преди 6 години
Момко, а забрави ли личния челист на пупкин, който има над два милиарда долара точно в офшорка ?Освен това в русия повечето от икономиката си е държавна, че и земята 100%По-интересното е, че новите санкции на САЩ директно удрят Северен поток 2 и турския.Идват още по-тежки времена за Газпром и приятелите му в ЕС.Германия и Австрия се опитват да прецакат ЦИЕ, но този път баба Меркел ще удари калъч.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
superexpert
преди 6 години
Бойко да копира по умните от него .Дали, Шишо ще му разреши,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още