IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола пак оказват натиск върху Wall Street

Ако нефтът пресече психологическата граница от 40 долара в движението си надолу, надеждите за стабилизиране на инфлацията ще приключат

23:15 | 21.06.17 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските акции приключиха сесията предимно с понижения заради спада на цените на петрола.

В края на сесията Dow Jones изтри 0,27% до 21 410 пункта. Най-голям натиск върху индекса оказаха акциите на Caterpillar, Chevron и General Electric, които поевтиняха съответно с 3,34%, 1,87% и 1,24%.

По-широкият индекс S&P 500 изгуби 0,06% до 2 435 пункта. На измерителя най-много натежа енергийният сектор, който изтри 1,6%, и телекомуникационният сектор, където спадът достигна средно 1,22%.

Nasdaq единствен се повиши с 0,74% до 6 233 пункта.

Анализатори предупреждават, че ако петролът пресече психологическата граница от 40 долара в движението си надолу, надеждите за стабилизиране на инфлацията ще приключат.

Цената на петрола се понижи до над 10-месечно дъно, след като американските правителствени данни показаха, че местните добиви отново растат. Това разпалва опасенията за свръхпредлагането и доставките в световен мащаб дори и на фона на спада на запасите от суров нефт в САЩ за втора поредна седмица, този път с 2,5 млн. барела, пише MarketWatch.

Фючърсите на лекия американски суров петрол със срок на доставка през август поевтиня с 98 цента (2,3%) до 42,53 долара за барел на стоковата борса в Ню Йорк. Това е най-ниско ниво от 10 август 2016 г.

Августовските контракти на сорта брент поевтиняха с 1,2 долара (2,6%) до 44,82 долара за барел в Лондон.

Според анализатори най-сериозното препятствие пред пазара остават стабилно нарастващите добиви в САЩ, което компенсира договорката на ОПЕК за намаляване на производството. Това оказва натиск и върху готовността и желанието на държавите от картела да продължат да поддържат споразумението.

Същевременно цените на златото се увеличиха в днешната сесия от най-ниското ниво от пет седмици, което достигнаха вчера, на фона на спада на долара на валутните пазари.

Фюмърсите на благородния метал със срок на доставка през август поскъпнаха с 2,3 долара (0,2%) до 1 245,80 долара за тройунция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

6
rate up comment 3 rate down comment 2
MvnJ
преди 6 години
Гледам, че путинските *** превзели сайта много страдат от такива новини
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 1
Ironhorse
преди 6 години
Ниските цени на петрола, оказват благотворно влияние върху света:1. Сатрапията на кремъл е в икономическа криза2. По-малките разходи, водят до по-голяма икономическа активност.А на лаещите путинопсета мога да кажа само едно:скоро ще свършат рублите, пърдон доларите за плащане и ще сте отново безработни несретници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 0
Стоян Петров
преди 6 години
По-голяма простотия не бях чел! Лично за мен и 40$ за барел са свръхпечалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 7
SPART
преди 6 години
Тълпата разбира се не е наясно че следващата цел при нефта е 15 - 20 дол.и че играта на фед с покачването на лихви - приключи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 7
SPART
преди 6 години
Сополоф по-добре лягай вместо да дращиш глупости.И без това сабахлен отрано ше трябва да носиш киреч на "Юрий Гагарин".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 4
СоКоЛоВвВ
преди 6 години
Да нали както руските трейдъри спомогнали през 2008 година за цени над 100 долара за барел ??Ти нещо от икономика разбираш ли !??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още