IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Газпром": Имаме предложения за трасето на "Турски поток" в Европа

Търсенето на природен газ в Европа расте и газопроводът ще обезпечи сигурността на доставките, смята ръководителят на компанията Алексей Милер

22:06 | 23.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Газпром" води преговори с европейски партньори за продължението на "Турски поток" към Европа. При разговорите не се обсъждат ексклузивни условия, но компанията получава предложения за удължаване на маршрута на газопровода.

Този коментар направи ръководителят на "Газпром" Алексей Милер пред телевизионния канал Россия 24, пише ТАСС.

"Към момента има предложения за маршрута на тръбите, но няма ексклузивни условия. Първо ще подпишем предварителни споразумения със заинтересованите компании, а после работата ще продължи", обясни Милер.

Според него търсенето на природен газ в Европа расте и "Турски поток" ще обезпечи надеждното газоснабдяване за страните в този регион.

Строителството на новия газопровод по дъното на Черно море вече започна. Плановете на "Газпром" са да построи две тръби с общ капацитет от 31,5 млрд. куб. метра годишно. Едната тръба ще бъде насочена към турския пазар, а втората е предназначена за Европа.

На този етап обаче руската компания все още не е обявила официално своите планове за развитието на проекта, след като излезе на турския бряг. Коментиран вариант е изграждането на газов хъб на границата между Турция и Гърция.

Преди месец руският енергиен министър Александър Новак посочи, че има и идея тръбата да мине през България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Тази идея за през България може да е само за да не прекаляват турците с претенциите и алчността.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още