IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първи опит за откриване на процедура по импийчмънт на Доналд Тръмп

Конгресменът от Калифорния Брад Шърман е посочил като мотив, че президентът е възпрепятствал правосъдието

08:57 | 13.07.17 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Демократ от Камарата на представителите внесе вчера резолюция за започване на процедура по импийчмънт на президента републиканец Доналд Тръмп, съобщи AFP, цитирана от БТА, и допълни, че на този етап това е символичен акт.

Конгресменът от Калифорния Брад Шърман е посочил като мотив, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието, като се е намесил в работата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми в разследването срещу един от съветника по националната сигурност Майкъл Флин. 

"Пълен абсурд, най-грозното в политическата игра", коментира говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс.

"Доналд Джон Тръмп е действал по начин, противоречащ на възложеното му доверие като президент и в нарушение на конституционното управление", казва Шърман в мотивите си. Но и той споделя, че по-скоро иска да отправи по този начин предупреждение към Белия дом и да задвижи продължителна законодателна процедура, от която един ден да се възползват и републиканци, които биха искали да отстранят президента на САЩ от поста му.

Никога в американската история Конгресът не е свалял от власт президента с импийчмънт. Андрю Джонсън през 1868 г. и Бил Клинтън през 1998 г. са признати за невинни, а през 1974 г. Ричард Никсън предпочита да подаде оставка, за да избегне импийчмънт заради скандала "Уотъргейт".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 12 rate down comment 8
majnata
преди 6 години
... но с малкия ти мозък никога няма да го разбереш ! :)Абе Кухой , ти верно мислиш всички други за по прости от тебе ?! Леко се живее така , налЕ ?! : ))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 10
georgi_shum
преди 6 години
Акта е символичен наистина. Републиканците, колкото и част от тях да не понасят Тръмп, поне до сенатските избори през 2018та ще го вардят като Матросов на барикадата :)Но, ако републиканците си загубят дори 1 място от крехкото мнозинство, Тръмп е обречен:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 10
крас
преди 6 години
За да продължи до края на годината ДОДИ , ще трябвада се е справил с всички недоразумения в собствения му отбор. Трябва да действа ТВЪРДО И БЕЗКОМПРОМИСНО и то най вече в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. ПЪРВИТЕ НАБУТАНИ В ПАНДЕЛАТА ЩЕ ЗАПЕЯТ КАТО ЧУЧУЛИГИ В КАФЕЗ.СЛЕДВА БЪРЗО ОБРЪЩАНЕ НА ФИНАНСОВАТА ПОЛИТИКА И КОНЦЕНТРАЦИЯ НА КАПИТАЛИ В СОБСТВЕНАТА МУ СТРАНА, което няма как да не мине през детронирането на някои спомагателни световни валути като еврото. Засега той действа предпазливо оставяйки инициативата в опонентите. ЗАСЕГА !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 20
khao
преди 6 години
защото това не случайно е най силната държава, закона се спазва там ... а не се прилага според интересите на диктатора слънце, както е в руската *** например ... но с малкия ти мозък никога няма да го разбереш ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още