IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Симеонов подкрепи работодателите за отпадането на класа за прослужено време

Класовете са отживелица, целта ни не е намаляване на заплатите, коментират работодателите

16:19 | 13.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Вицепремиерът Валери Симеонов подкрепи идеята на работодателите за отпадане на класовете за прослужено време, съобщи БТА.

На среща в Министерския съвет Симеонов разговаря с работодателските организации относно механизма за определянето на минималната работна заплата в страната.

Вицепремиерът уточни, срещата е била работна и решения не са взимани. "Готов съм и за разговори със синдикатите по темата", поясни той.

Работодателските организации отново са поставили темата за класовете за стаж в работните заплати. Председателят на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев определи след срещата тези класове като "отживелица" и посочи, че те трябва да бъдат включени в заплатите.

Целта не е намаляване на възнагражденията на служителите, посочи още той и допълни, че подобни класове "стимулират мързел, а не трудолюбие".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още