IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Началникът на отбраната отрича външна намеса в оценката на оферти за боен самолет

Въпрос на преговори е какво ще се достави, заяви генерал-лейтенант Андрей Боцев

18:01 | 16.07.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Абсолютно съм убеден по доклади на моите подчинени командири, че не е имало никаква външна намеса при разглеждане на офертите за нов изтребител за ВВС. Това заяви началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

"Ние казваме какво искаме, оттам нататък е работа на комисията и въпрос на преговори какво ще се достави“, коментира той пред БНР.

На въпрос как ще коментира подмятания на политици и на външни наблюдатели, че е имало намеса в работата на комисията, Андрей Боцев посочи: "Не мога да коментирам разни политически изказвания, компетентността и некомпетентността на хората, които се изказват. Мога да говоря за военните специалисти“.

"Българската армия от постоянното недофинансиране е доведена до това състояние, но както се казва, по-добре късно, отколкото никога. Надяваме се в най-скоро време да стартират и трите проекта за модернизация, за което бе постигнат консенсус на Консултативния съвет при президента и се взе решение трите проекта да се движат едновременно“, обясни началникът на отбраната.

"Имаме уверението, че в най-скоро време и проектът на Сухопътни войски ще бъде приет от МС и ще влезе в НС. Има пътни карти, които са приети. Проектите на Военноморските и Военновъздушните сили засега следват тези пътни карти“, заяви той.

На въпрос колко дълго във времето може да се отлагат проектите, докато се намери финансиране, така че армията да изпълнява своите задачи, ген. Боцев обясни: „Армията продължава да изпълнява своите задачи и ангажименти по трите мисии. Относно проектите се радвам, че най-после трите проекта ще стартират и успоредно ще се развиват".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 3
Ironhorse
преди 6 години
По принцип абсолютно убеден може да бъде само глупакът ...Като си направим сметката, че тази пенсия е назначена от Радев, то колкото повече се отрича намеса, толкова по-вероятно е да е имало такава.Лъсна и голата истина, че Швеция спазвайки своята политика за неутралитет, не би поддържала Грипените, ако счете, че ги ползваме в нарушение на нейният неутралитет. Най-вече срещу руската ***.Ето защо, практически ако закупим грипените, сме абсолютно незащитени.Освен това цената на грипените е без въоръжение, което пък идва да покаже, че Радев и БСП са национални предатели.Трябва да се направи нов конкурс, само за нови самолети ! Тогава ще се види, че Ф16 е и като цена, и като функции и като поддръжка относно политика е най-изгоден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още