IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлага се откриването на Технически колеж в Казанлък

Структурата се предвижда да е към Техническия университет - София, като в нея ще се обучават кадри за предприятията в региона

09:17 | 24.07.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Технически колеж към Техническия университет – София ще бъде открит в Казанлък. Това става ясно от проект на постановление на Министерския съвет, публикуван за обсъждане на портала за обществени консултации strategy.bg.

Крайният срок за подаване на становища по проектопостановлението е 21 август. 

Колежът в Казанлък вече има и положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация с протокол от края на май 2017 г. Има и решение на Академичния съвет на университета за откриването на структурата.

Капацитетът на колежа е 230 студенти.

В него ще се обучават кадри за нуждите на редица предприятия в региона на Казанлък в областта на металообработването, производството на елементи за хидравлични съоръжения, както и за индустрията, свързана с военнопромишленото производство.

Предвижда се в бъдещия колеж да се обучават студенти по специалността „Технология на машиностроенето“ от професионално направление 5.1. Машинно инженерство за придобиване на висше образование на степен „професионален бакалавър по…“ и професионална квалификация „Механик“.

Учебният процес ще се организира в една катедра и ще се обезпечава от преподаватели от други основни звена на университета, като хабилитирани лица ще четат не по-малко от 50 на сто от лекционните курсове за специалността.

За нуждите на колежа община Казанлък предоставя етаж от сградата на Професионалната гимназия по строителство.

Техническият университет – София включва в структурата си 11 факултета, два департамента, филиал в Пловдив с два факултета, факултет в Сливен и други два колежа – Обединен технически колеж и Колеж – Сливен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още