IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Citigroup ще се срещне с инвеститори за първи път от финансовата криза

За последен път банката се срещна с инвеститори през май 2008 г.

10:27 | 25.07.17 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

За първи път, откакто беше спасена три пъти от правителството по време на финансовата криза 2007-2009 г., Citigroup ще проведе еднодневна конференция за инвеститорите, още една стъпка към възстановяването на най-голямата някога американска банка, съобщи Ройтерс.

Срещата ще се проведе във вторник в Ню Йорк в присъствието на около 250 поканени борсови анализатори и инвеститори, като ще има възможност и за онлайн участие на всеки желаещ. Конференцията се организира около месец, след като всички американски банки преминаха успешно стрес тестовете на Федералния резерв и разкриха планове за увеличаване на дивидентите и обратни изкупувания на акции, и то в по-голям размер от очакванията на анализаторите.

„Преструктурирането на Citigroup приключи, а взимайки предвид плановете за подобряване на ефективността на бизнеса, в момента е точното време да се говори за нашия път към растеж и по-висока доходност“, коментира Ед Скайлър, ръководител отдел „Комуникации“ на банката.

Citigroup е четвъртата по големина американска банка с активи на стойност 1,82 трлн. долара към края на юни, което е понижение от онези 2,2 трлн. долара, които е имала като активи през май 2008 г., когато банката организира последния досега ден за инвеститорите.

Очаква се на срещата Citigroup да запознае инвеститорите с подробности за това как планира да постигне заложените цели. По-рано банката обяви, че планира да удвои дивидентите си и да изкупи обратни акции за до 15,6 млрд. долара. Очаква се Citigroup да плати 3,3 млрд. долара за дивиденти през следващите 12 месеца.

Щатската банка вдъхна на инвеститорите надежда, че последното възстановяване на представянето ѝ не е просто случайност. Кредиторът задмина очакванията на Wall Street с ръст и на приходите, и на печалбата на акция за второто тримесечие.

Обявявайки „широко базиран пореден ръст на заемите в различни региони и продукти“, Citi отчита, че приходите ѝ нарастват с 2% до 17,9 млрд. долара. 

Нетната печалба спада с 3% до 3,87 млрд. долара, но остава в съответствие с прогнозите, а скорошното обратно изкупуване на акции повишава печалбата на акция с 3% до 1,28 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още