IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия настоява за контрасанкции срещу САЩ

Мерките на Вашингтон срещу Русия поставят под заплаха енергийната сигурност на Германия

12:20 | 31.07.17 г. 77
<p>
	Бригите Циприс. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Бригите Циприс. Снимка: Архив Ройтерс

Германия настоява за контрасанкции на Европейската комисия относно новите търговски ограничения, които налага САЩ срещу Русия, пише Ройтерс.

Агенцията цитира икономическия министър на страната Бригите Циприс, според която новият пакет със санкции на САЩ е в нарушение на международния закон и може да навреди на европейските компании.

„Разбира се, не искаме търговска война, но е важно ЕК сега да обсъди контрасанкции“, категорична е тя.

Германското правителство и представители на бизнеса в страната вече предупредиха, че санкциите на САЩ, които този път включват и енергийния сектор, ограничават възможностите на германските компании да работят по съвместни проекти с Русия, свързани с газопроводите – нови и вече съществуващи.

Така обаче се поставя под въпрос енергийната сигурност на Германия, коментират в страната.

Мерките, одобрени от законодателите в САЩ преди броени дни, ядосаха и Брюксел. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер посочи, че общността е готова на „незабавна реакция“, ако са застрашени европейските интереси.

„Америка на първо място не означа, че интересите на ЕС ще бъдат сложени на последно място“, коментира Юнкер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

57
rate up comment 17 rate down comment 6
юрист
преди 6 години
....Международното право, на което се уповавате, е много относително и в много случаи изобщо неправдиво "явление"!... Нима? Какво ще кажете за това- КОНСТИТУЦИЯ РОССИЙСКОЙ ФЕДЕРАЦИИ Статья 15 4. Общепризнанные принципы и нормы международного права и международные договоры Российской Федерации являются составной частью ее правовой системы. Если международным договором Российской Федерации установлены иные правила, чем предусмотренные законом, то применяются правила международного договора. http://***.constitution.ru/10003000/10003000-3.htm във връзка с това- http://***.un.org/ru/documents/decl_conv/declarations/intlaw_principles.shtml Декларация о принципах международного права, касающихся дружественных отношений и сотрудничества между государствами в соответствии с Уставом Организации Объединенных Наций Принята резолюцией 2625 (XXV) Генеральной Ассамблеи ООН от 24 октября 1970 года и
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
56
rate up comment 26 rate down comment 1
Pyramid
преди 6 години
Юристе, нашите възгледи и фактите имат навика да се разминават в повечето случаи. Дали ТОВА е възглед или факт, нека решат останалите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
55
rate up comment 25 rate down comment 1
realistyt
преди 6 години
До юрист,Международното право, на което се уповавате, е много относително и в много случаи изобщо неправдиво "явление"! Това, което за едни е въпрос само на правно тълкувание, за други може да е въпрос на живот и смърт! Самият факт че сте приравнили Крим с Донбас,цитирам- "русия извърши агресия и окупира Крим и Донбас" , доказва колко подробно и вещо сте се запознали със събитията и колко правдива и точна оценка можеш да им дадете!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
54
rate up comment 17 rate down comment 9
юрист
преди 6 години
....кажи да видим кои са тези над 4 военни агресии на Русия... Спорът с непрофесионалист е безсмислен. ...Ще кажеш- да Крим също би трябвало да е вътрешен конфликт на Украйна! .. Това е Ваше мнение ,което е противоположно на моето правно становище в качеството ми на български адвокат. Останалите Ви твърдения са правно ирелевантни, защото въпросът дали русия извърши агресия и окупира Крим и Донбас, е въпрос на правото- не на политологията, политиканството, медицината, фондовите/ стоковите борси, литературата, изкуството и т.н. Следователно- професионалистите, които могат да се произнесат обективно по въпроса, са юристите. Отказвам да влизам в такива безсмислени спорове. Мога само да напиша, че изследвах над 2 месеца подробно този въпрос и установих нарушаване от русия на поне 12 международни договора, по които русия е страна - освен извършването на руска военна агресия в Украйна. Това е окончателното ми становище и то не подлежи на изменение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
53
rate up comment 26 rate down comment 2
Pyramid
преди 6 години
А, ако не са добрите янки значи, съм оз - зъл " мурзилски ***". Щото ям със зъби БГ ябълка на дивана, ' баси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
52
rate up comment 26 rate down comment 1
Pyramid
преди 6 години
И, понеже злите рашки преди правили тещо лошо в Афганистан, същото лошо сега правят добрите янки наред. Йебемси и "суперлогиката".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
51
rate up comment 25 rate down comment 1
realistyt
преди 6 години
До юриста,кажи да видим кои са тези над 4 военни агресии на Русия, че аз се сещам само за 2! Да не говорим, че основната цел на тези две "агресии", за разлика от тези на САЩ, беше да бъдат спасени хиляди човешки животи! Може би визираш и Чечения- да но това се брои за вътрешен конфликт! Ще кажеш- да Крим също би трябвало да е вътрешен конфликт на Украйна! Да но при първия вътрешен конфликт в самото начало на конфликта са избити и прогонени от Чечня хиляди руснаци, а от Крим не е изгонен и един украинец или украинка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
50
rate up comment 21 rate down comment 0
vv1969
преди 6 години
Статията на Ройтерс е озаглавена: "Germany urges EU countermeasures against U.S. over Russia sanctions"Бригите Циприс според Ройтерс е казала следното:"Of course we don't want a trade war. But it is important the European Commission now looks into countermeasures."Това "countermeasures" да се превежда като "контрасанкции" е много пресилено. https://***.reuters.com/article/us-usa-trump-russia-germany-idUSKBN1AG0SJ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
49
rate up comment 17 rate down comment 13
khao
преди 6 години
да ти купя един билет за Афганистан да видиш какво е агресия. ---няма нужда, чел съм кво са правили руснаците там ! болни извратеняци, кво да ти кажа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
48
rate up comment 18 rate down comment 12
khao
преди 6 години
мише, казах ти да не си правиш дъвка с *** ми! ама обратното си е обратно :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още