IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия настоява за контрасанкции срещу САЩ

Мерките на Вашингтон срещу Русия поставят под заплаха енергийната сигурност на Германия

12:20 | 31.07.17 г. 77
<p>
	Бригите Циприс. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Бригите Циприс. Снимка: Архив Ройтерс

Германия настоява за контрасанкции на Европейската комисия относно новите търговски ограничения, които налага САЩ срещу Русия, пише Ройтерс.

Агенцията цитира икономическия министър на страната Бригите Циприс, според която новият пакет със санкции на САЩ е в нарушение на международния закон и може да навреди на европейските компании.

„Разбира се, не искаме търговска война, но е важно ЕК сега да обсъди контрасанкции“, категорична е тя.

Германското правителство и представители на бизнеса в страната вече предупредиха, че санкциите на САЩ, които този път включват и енергийния сектор, ограничават възможностите на германските компании да работят по съвместни проекти с Русия, свързани с газопроводите – нови и вече съществуващи.

Така обаче се поставя под въпрос енергийната сигурност на Германия, коментират в страната.

Мерките, одобрени от законодателите в САЩ преди броени дни, ядосаха и Брюксел. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер посочи, че общността е готова на „незабавна реакция“, ако са застрашени европейските интереси.

„Америка на първо място не означа, че интересите на ЕС ще бъдат сложени на последно място“, коментира Юнкер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

47
rate up comment 32 rate down comment 3
majnata
преди 6 години
"благодаря за другата гледна точка от към правовата страна, иначе и без да съм адвокат съм наясно защо русия е агресор :):) просто е нужно да знаеш родната ни история ! ... ама не версията на ЦК, а истинската!"Кухиандъра , можеш и един масур да му извъртиш на адвоката...не се знае га ша ти потрябва !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
46
rate up comment 20 rate down comment 13
юрист
преди 6 години
Не, не мисля така. Руското влияние в Източна Европа е много малко- след около 40 и няколко години под крилото на кпсс и ссср, както и на Варшавският договор, много източноевропейци не искат да видят руснак и на снимка, а какво остава да се допусне отново руснаците да спуснат Втора руска желязна завеса над Източна Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
45
rate up comment 29 rate down comment 3
tisia
преди 6 години
....руското влиание на балканите ще става все по -силно защотооооо американската дипломация работи за това....лъжите им не струват!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
44
rate up comment 30 rate down comment 3
Стефчо
преди 6 години
да ти купя един билет за Афганистан да видиш какво е агресия. Еднопосочен, щото оттам няма да се върнеш жив.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
43
rate up comment 19 rate down comment 9
юрист
преди 6 години
Пакта е Рибентроп- Мо**ло****тов
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
42
rate up comment 18 rate down comment 14
юрист
преди 6 години
...ако гледаш само телевизия или слушаш радио то за тях ,американците ,ще е фасулско и лесно само да посочат с пръс някого.. Моето мнение не се формира по посоченият от Вас начин и е противоположно на Вашето. За период от около 25-30 години, русия извърши над 4 военни агресии в различни държави в Европа. Русия иска да преначертава наново държавните граници на сега съществуващите държави в Европа. Основната й цел е да разедини ЕС, да се вклини между ЕС и САЩ и да сключи с германия или със САЩ договор, аналогичен на пакта Рибентроп- *** , заедно с неговият Протокол за разделянето на ЕС на Източна и Западна Европа и установяване на руска сфера на влияние върху цялата Източна Европа. Това вече се е случвало в друго време, а опитите на русия в тази посока не търпят много вариации... Останалото от Вашият коментар си е Ваше мнение, което не кореспондира с моето мнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
41
rate up comment 35 rate down comment 3
tisia
преди 6 години
...на американците им се вижда нанагорно,защото светът се променя....ако гледаш само телевизия или слушаш радио то за тях ,американците ,ще е фасулско и лесно само да посочат с пръс някого,правилните медии да го отразят и готовоооо... светът вече знаееее....знае,че онзи е лош.....колкото и резулюции да прави оон има купища информация, която доказва америка като агресор....виж само за последните 10 години колко държави съсипа,разпокъса ,разори ,обезлюди..../ тук сме и ние българите,....украинците са решили,че корпорация "Антонов " вече е ненужна и ще я ликвидират....за арабите да не говорим... / и от оон-то ни резулюция ни нищо...защо?....за това ти казвам....надмедните политици в америка ще го сгафят....светът застават срещу тях и агресивната им войствена политика....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
40
rate up comment 20 rate down comment 13
khao
преди 6 години
благодаря за другата гледна точка от към правовата страна, иначе и без да съм адвокат съм наясно защо русия е агресор :):) просто е нужно да знаеш родната ни история ! ... ама не версията на ЦК, а истинската!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
39
rate up comment 19 rate down comment 15
khao
преди 6 години
ооо глиcта почнал да псува изблик на безсилие и липса на аргументи :):)муxльо, аз работя в България и плащам данъци тук, та некак си е неадекватно да ми обясняваш къде да ходя и кво да заработвам, като аз плащам пенсията на оня *** *** дето е родила такъв предател и анти-българин .... твоето е храни плъx, да те хапе !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
38
rate up comment 18 rate down comment 10
юрист
преди 6 години
Спрях се на въпроса за Резолюцията на ООН в предходният си коментар, защото установеното в Резолюцията е правопораждащият юридически факт за налагането на ограничителни мерки и икономически санкции от страна на ЕС и САЩ. Санкциите на ЕС и САЩ не са наложени, защото някоя сутрин някой си ЕС или американски чиновник се е събудил с 4буквието нагоре, и за да си оправи настроението, ей така- решил да наложи ограничителни мерки и икономически санкции на русия, а са наложени именно поради причините, описани в Резолюция на ООН от 68/262 от 27 март 2014 година- За териториалната цялост на Украйна- https://documents-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/GEN/N13/455/19/PDF/N1345519.pdf?OpenElement и втората Резолюция на ООН, която описах в предишния си коментар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още