IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия настоява за контрасанкции срещу САЩ

Мерките на Вашингтон срещу Русия поставят под заплаха енергийната сигурност на Германия

12:20 | 31.07.17 г. 77
<p>
	Бригите Циприс. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Бригите Циприс. Снимка: Архив Ройтерс

Германия настоява за контрасанкции на Европейската комисия относно новите търговски ограничения, които налага САЩ срещу Русия, пише Ройтерс.

Агенцията цитира икономическия министър на страната Бригите Циприс, според която новият пакет със санкции на САЩ е в нарушение на международния закон и може да навреди на европейските компании.

„Разбира се, не искаме търговска война, но е важно ЕК сега да обсъди контрасанкции“, категорична е тя.

Германското правителство и представители на бизнеса в страната вече предупредиха, че санкциите на САЩ, които този път включват и енергийния сектор, ограничават възможностите на германските компании да работят по съвместни проекти с Русия, свързани с газопроводите – нови и вече съществуващи.

Така обаче се поставя под въпрос енергийната сигурност на Германия, коментират в страната.

Мерките, одобрени от законодателите в САЩ преди броени дни, ядосаха и Брюксел. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер посочи, че общността е готова на „незабавна реакция“, ако са застрашени европейските интереси.

„Америка на първо място не означа, че интересите на ЕС ще бъдат сложени на последно място“, коментира Юнкер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

7
rate up comment 40 rate down comment 7
michaelis12
преди 6 години
за ко им е злато кат са най-добрата технологична нация в света, но систематично биват шпионирани, рекетирани и ограбвани от технологийте им, за да мое Сашовците да се облажат първи след тва да дават на джапанките и на ю.корейците че иначе ако не дават там нищо нема окупацията да им е вечна я ..... :)) Един пример беше с F-Cell технологията на Мерцедес която я разработваха сумай ти време и изведнъж Тойота започна серийно производство с модела Мирай и Хюндай ix35 F-Cell, ноооо чааайте малко са и това ше свърши .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 47 rate down comment 3
dakl
преди 6 години
Германия не е в състояние да си вземе собственото злато от Вашингтон , а камо ли да защити някого от прегръдките на Вашингтон???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 50 rate down comment 7
michaelis12
преди 6 години
мисля, че ако Еврогеййците кажат повече НЕ на Американската Окупация на Европата, може и да станем единен съюз иначе с пуделските и лакейските си истории тия само да ни подпират отзадзе с разни бежанци и куррвенски номера нема да стане. Санкции на Американските гаддове до откат и вън от континента ни, да ги видиме ние колко толко технологично напредничъви са с техните пробити мозъци .... щот без Европата са кръгла нула американските скапаняцци .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 41 rate down comment 9
dakl
преди 6 години
Едва ли днешното ръководство на ЕС е в състояние нещо да направи против САЩ , но поне ще е принудено да признае собствената си слабост и това че всичките русофобски изпълнение имат единствена цел да поставят в привилигирововано положение американския бизнес.Друг е въпросът ако постепенно се включат в акциите на истинските опоненти на досегашния световен хегемон!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 51 rate down comment 3
Стефчо
преди 6 години
Германия настоява за контрасанкции срещу САЩ Първо трябва да си промените статута на окупирана държава без армия, щото в момента сте икономически гигант, който е политическо и военно джудже и едва след това да си търсите правата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 46 rate down comment 8
michaelis12
преди 6 години
юхууу аре фустата, от коги го чакам тоя момент травверсите да покажат, че имат неккъв инструмент в гащите и дружно да и каем на Нюланд " You know *** the US " .... :)) кат за начало мое започнат със забрана на педдалските НПОта на Сороспетината и наще тролчета да останат безработни .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 32 rate down comment 8
Pyramid
преди 6 години
"Незабавна" реакция, предшествана от месез плюмчене и два-наакване. Ще ми се да видя, как ЕС се еманципира но, С ТЕЗИ еврочин-Овци начело, ебаначеоттървана.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още