IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите в Лондон вървят надолу четвърти пореден месец

Наемите във Великобритания като цяло обаче се повишават през юли

13:20 | 07.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените за наем на жилище в Лондон през юли се понижават за четвърти пореден месец, удължавайки първия период на спад от 2009 г. насам, след като излизането на Великобритания от Европейския съюз разтърсва пазара на недвижими имоти в британската столица, коментира Bloomberg.

Средният месечен наем за новонаетите жилища в Лондон през юли е бил 1564 паунда (2039 долара), което е с 0,6% по-малко на годишна база, сочи съобщение от HomeLet – най-голямата британска компания за проверка на препоръките и застраховка на имотите, давани под наем.

Наемите във Великобритания обаче като цяло са се повишили с 1,1%, водени от ръстове в Северна Ирландия и Шотландия.

Жилищният пазар в Лондон отслабва, след като несигурността около Brexit засилва проблемите с предлагането и новите данъци. Столицата в момента играе ролята на „спирачка“ на британския пазар като цяло, коментира HomeLet. Наемодателите бързаха да купуват жилища преди въвеждането на новия гербов налог през април миналата година, което увеличи предлагането и доведе до по-голяма конкуренция за наематели.

Макар че темпът на спад в Лондон се е забавил, „пазарът на наеми в столицата все още изглежда променен в сравнение със същия период на миналата година, когато наемите се повишаваха с темп от 6,6%“, казва HomeLet.

Цените на жилищата в столицата нарастват с най-бавния годишен темп от пет години, сочат данни на консултантската къща Acadata.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още