IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поръчките за японското машиностроене се понижават трети пореден месец

Показателят се възприема от икономистите като сигнал за бъдещи капиталови разходи

10:47 | 10.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Поръчките за японското машиностроене са се свили с 1,9% на месечна база през юни, понижавайки се трети пореден месец. Това съобщи днес правителството в Токио, което се бори с вял икономически растеж.

Резултатът е доста по-лош от растежа от 4,5%, прогнозиран от анализаторите в проучване на бизнес всекидневника Nikkei. Той бе предшестван от 3,6-процентов спад през май.

Основните поръчки от частния сектор, които не включват променливи категории като кораби и електроцентрали, са се понижили до 790 млрд. йени (7,16 млрд. долара).

За периода април - юни заявките за машини в Япония са намалели с 4,7% спрямо предходния тримесечен период, като това е второ поредно тримесечие с низходящо движение. "Поръчките на машини са в застой", коментира кабинетът.

Управляващите обаче очакват поръчките да се възстановят с нарастване от 7% на тримесечна основа през периода юли - септември. Показателят се възприема от икономистите като сигнал за бъдещи капиталови разходи.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:37 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още