IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И в Испания са открити яйца, съдържащи химикала фипронил

Веществото било открито в 20 тона пастьоризирани течни яйца с произход от Франция, пристигнали в предприятие от провинция Биская

14:40 | 12.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Яйчен продукт със следи от фипронил е открит за пръв път в предприятие от Испания, информира днес испанският в. "Паис", цитиран от ТАСС.

Веществото било открито в 20 тона пастьоризирани течни яйца с произход от Франция, пристигнали в предприятие от провинция Биская. В Испания за пръв път е установено съдържание на фипронил в хранителни продукти. Областните власти в Страната на баските уверили, че партидата още не е предлагана за продажба и ще бъде унищожена.

На 11 август Европейската комисия съобщи, че в 15 страни от ЕС и в Хонконг са открити кокоши яйца, съдържащи фипронил - химикал, използван за борба с бълхи, кърлежи и други паразити.

По данни на Световната здравна организация при повишени нива в организма това вещество може да увреди черния дроб, щитовидната жлеза и бъбреците.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още