IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-ефективно депортиране на мигранти поиска еврокомисар Димитрис Аврамопулос

Европейските държави трябва да правят повече, настоява той

13:46 | 13.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Страните от ЕС трябва да прилагат по-ефективно механизма за депортиране и по-активно да гонят чужденците, за които няма перспективи да останат на територията на общността. Това заяви днес в интервю за германската медийна група "Функе" европейският комисар по миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, цитиран от ТАСС. 

"Имаме нужда политиката за депортиране да се осъществява по-строго и по-ефективно. Това е неотменим аспект от всяка действаща миграционна политика. Прекалено малък е броят на мигрантите, връщани обратно в родината. Европейските държави трябва да правят повече", отбеляза той.

"Това е необходимо, за да се поддържа в обществото вярата в схемата за предоставяне на убежище в ЕС, а също така да бъдат подпомагани и занапред истински нуждаещите се от помощ", добави еврокомисарят, цитиран от БТА.

По данни на Евростат през 2016 г. страните от общността са наредили на общо 493 700 чужденци да напуснат територията им. Депортирани са били 226 100 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още