IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Черна гора обмисля да последва строгите мерки на Хърватия срещу пияни туристи

Целта е да бъде привлечена по-добра туристическа клиентела

09:51 | 15.08.17 г. 3
<p>
	Туристи се разхождат в Будва. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Туристи се разхождат в Будва. Снимка: Архив Ройтерс

Черна гора възнамерява да последва строгите мерки, въведени от Хърватия срещу невъзпитани туристи, съобщава вестник "Мондо". 

В перспектива Будва може да тръгне по стъпките на хърватския остров Хвар и да започне да налага глоби на голи туристи, на залитащите пияни из града или пък, ако спят на открито, предаде БТА.

Миналия месец кметът на остров Хвар Рикардо Новак обяви война на разпасаните туристи и на голотата по улиците. Турист, който се разхожда по улиците по бански костюм, ще плати глоба до 600 евро, жени без горнище на банския и голи до кръста мъже ще бъдат глобени до 500 евро, а онези, които залитат по улицата с бутилка в ръка или лежат пияни на улицата - до 700 евро, реши управата на Хвар.

Председателят на Комитета на туристическите сдружения в Черна гора Драган Иванчевич дава зелена светлина на такова решение, посочвайки, че по този начин би се привлякла по-добра туристическа клиентела.

"Целта е туризмът е да елиминира всички елементи на това, което не съответства на средиземноморския манталитет", каза той и се обяви против силния шум и неприличното облекло на туристите.

Кметовете на черногорските адриатически общини Будва, Котор и Улцин също нямат нищо против политиката на санкции срещу оскъдното облекло извън плажа и разходките по улиците по бански, дори мислят тази политика за потенциално полезна. Те обаче смятат, че решението трябва да бъде взето на държавно, а не на местно равнище.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
На мутрите собственици на клубове и заведения из нашите курорти въобще не им пука за нивото на клиентелата. Радват се и обслужват и най-големите ***, стига да може да ги оберат както трябва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
osoitza
преди 6 години
Кой тогава ще пълни мутренските хотели в Слънчака и на Златните? Та ние сме известни на запад като евтина дестинация за напиване....Те за това идват тук хората. А и какво друго можем да им предложиме? Ако могат обаче да ги изолират до големите курорти пак ще някакъв успех...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
forexar
преди 6 години
Интересно дали в България се мисли в посока мерки за привличане на по-читави туристи?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още