IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия обяви, че е унищожила последните два обекта с химически оръжия в Сирия

През септември 2013 г. Съветът за сигурност на ООН прие резолюция за унищожаване на химическото оръжие в Сирия

21:01 | 25.08.17 г. 16
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Руските въоръжени сили са унищожили и последните два обекта с химически оръжия в Сирия. Това е станало в райони, освободени от бунтовници, съобщи командващият на войските за радиационна, химическа и биологична защита на Руската федерация генерал-майор Игор Кирилов, цитиран от ТАСС и Асошиейтед прес.

Кирилов не уточни къде точно са се намирали въпросните обекти, а каа само, че това са били последните два от 27-те обекта в Сирия, където се е произвеждало или съхранявало химическо оръжие.

През септември 2013 г. Съветът за сигурност на ООН прие резолюция за унищожаване на химическото оръжие в Сирия.
През април Съединените щати нанесоха ракетни удари по сирийска военна база, след като обвиниха правителствените сили, че са убили над 90 човека при химическа атака. Режимът на президента Башар ал Асад отрече да е замесен в нападението, а Русия каза, че то е било инсценирано от бунтовници. 

Русия и Сирия са създали единна система за противовъздушна отбрана в Сирия, обяви високопоставен представител на руските военновъздушни сили.

"В момента на територията на Сирия е създадена единна интегрирана система за противовъздушна отбрана. Осигурена е информационна-техническа свързаност на руските и сирийските средства за разузнаване във въздушното пространство. Цялата информация за въздушната обстановка от сирийските радиолокационни станции постъпва в пунктовете за управление на руските войскови групировки", каза на форума "Армия-2017" в Кубинка, Московска област, генерал-майор Сергей Мешчеряков, заместник-началник на Главното командване на Въздушно-космическите сили на Руската федерация.

Той посочи, че руската групировка за противовъздушна отбрана в района на летище "Хмеймим" включва радиотехнически батальон, батарея със зенитен ракетно-оръдеен комплекс "Панцир-С" и зенитни ракетни комплекси С-400. "В зоната на поразяване от зенитните ракетни комплекси се намират всички въздушни цели в радиус от 400 километра на височина до 35 километра", отбеляза той. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 4 rate down comment 2
lozkhris
преди 6 години
И да завърша - Асад НЯМА да бъде премахнат. Ще бъде премахната създадената от Хамерика и Израел извратена групировка ИДИЛ. И на малките дееца е ясно вече, че войната там е загубена - останали са няколко малки анклава, в които в момента Щатите се оитват да обединят всички от "умерената" им опозиция / същата, къде реже глави на 13-год деца / . Това са последните конвулсии на умиращата змия и след каато и тях ги пушнат както са се събрали, тази страница се затваря. Губещите са основно зионистката клика и Турция. Газова тръба през Сирия от Катар няма да има / ако не си наясно, това беше причината за тая кървава масовка / , така че къде ще пламне следващата война зависи от любимите ти "демократи" с триполовите тоалетни и гей-парадите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 2
lozkhris
преди 6 години
прод: После, ти четеш ли си изобщо шиз.офреничните писания?! Не ти пука за основателността и законноста?!Бре, ти да видиш!! А
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 2
lozkhris
преди 6 години
Tова кой ти го каза - Америка за България, БХК или СНН? "Ако" е много хубава думичка - тя доказва, че информацията, с която даден индивид разполага за да докаже тезата си е непроверена, да не кажа изсмукана от пръстите. Ти и опиянените от зомбирано повтаряне на думичката "демокрация" по 5000000 пъти на ден в "правоверните" медии, излизате с комунистически плам да защитавате баналната си едностранчивост, като приемате за вярно само това, което ви харесва. Ти никога не си бил нито в Либия,нито в Ирак,нито в Сирия. Кой ти каза от какви извращяния страдат? Проблемът с българските медици беше неправилно разигран от българска страна, а доколко Кадафи е бил сатрап, отново, не е твоя работа да коментираш - имаше си либийски народ, който си казва мнението на ИЗБОРИ - висша форма на демокрация, доколкото с пяна на устата повтаряте тая мантра до припадък. "Руски външнополитически интереси" е точно толкова резонно, колкото и "Американски външнополитически интереси"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 5 rate down comment 5
bgMan
преди 6 години
lozkhris - не ми пука доколко основателни, законни или правилни са били доводите довели до махането на Хюсеин и Кадафи. Ненавиждам всички садистични болни хора мразещи и избиващи другите. Специално Кадафи колко години се подиграваше с България и българските медици? Обаче това явно не е проблем за НЕбългарите защитаващи руските външнополитически интереси из форумите. Добре че и Садам и Кадафи умряха като кучета. Ако тоя Асад страда от същите извращения нека час по-скоро и той да бъде премахнат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 4 rate down comment 1
Achtung
преди 6 години
"Това не е довод, не ми парадирай с тези общоизвестни факти.И ние имаме територии дадени на сърбите след ВСВ, както и такива дадени на Турция (като Одрин например), като не можем да си ги върнем със сила защо и ние не почнахме да произвеждаме биологично и химично оръжие в 30-тина завода за да скачаме да си ги върнем?"България имаше и химическо и биологическо оръжие до преди 15 години, по времето на соца си се правеше в комбината до Смядово. Като цяло даже няма да се изненадам да има скатано някъде из родината дори и сега, въпреки, че официално не фигурира никъде.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 3
lozkhris
преди 6 години
Кадафи, Садам и Асад СА / бяха / ИЗБРАНИ ОТ НАРОДА СИ ЧРЕЗ ИЗБОРИ !!! Не е нито твоя, нито на любимците ти работа дали ще стоят там, където бяха / са / или не. Ти виж външната политика на кравефермата, па после коментирай. И не всички са русофили, както ти се привижда - просто има хора, на които мозъкът им още не е промит от малоумната ти западна пропаганда - тя е по-зле и от байтодоровата !! И правилно ти го казаха преди малко - КЪДЕ СА НА САДАМ ХИМ.ОРЪЖИЯТА ?!?! Нищо намериха, защото нищо нямаше и щот никога нищо не е имало ! А дали си педд***л - на никого не му дреме. *** си е твой,не сме ти тука таргета да се интересуваме от него....И внимавай с придумките за ръкопашен бой, че да не попаднеш на некой, дет повече ги умее тея работи от тебе...Знаеш къв предател ще станеш ...Охлл.юв
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 5 rate down comment 7
bgMan
преди 6 години
Вие всички ли сте болни неощастливени пед***ли, че навсякъде ви се привиждат пед***ли и изпитвате такава отаяна нужда всеки, който не споделя мизерното ви русофилство да е пед***л та току виж се осъществила мечтата ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 10 rate down comment 5
bghighlander
преди 6 години
Не знам от къде пилешкия ти мозък заключи, че съм русофил и предател! Само не ме кефят тъппи пед***ли и ислямисти като теб!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 7 rate down comment 4
bghighlander
преди 6 години
Разбрахме те, че обичаш да *** *** карабини! "Умерените" много "обичат" пед***лчета като теб! За твое инфо пед***лите като теб ги хвърлят от 10-тия етаж! Та почаш да се учиш да летиш! Пед***л тъъппп!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 4
bghighlander
преди 6 години
Тъъппакк, докато Кадафи беше на власт малко или много удържаше тарамбуките в Африка! С Асад е същото положението! На Садам къде отиде оръжието за масово унищожение дето ЦРУ-то го беше намерило? Кажи бе, пед***л?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още