IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор прогнозира подобрение на отношенията между САЩ и Русия

Отношенията между двете страни в момента не са на най-ниската възможна точка, коментира Николай Камов

23:30 | 04.09.17 г. 1
Анализатор прогнозира подобрение на отношенията между САЩ и Русия

Ставаме свидетели на поредния спад в отношенията между САЩ и Русия. Това каза геополитическият анализатор Николай Камов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria във връзка с решението на Вашингтон да затвори генералното консулство на Русия в Сан Франциско.

Според него обаче отношенията между двете страни в момента не са на най-ниската възможна точка, защото „това все пак е дипломатическа война, а не истинска“.

„Тази дипломатическа война даже не е и толкова сериозно подплатена със заплахи от типа на ядрените възможности, които винаги бяха характеристиката на тези отношения в периода на Студената война“.

По думите му няма формално нарушение на Виенската конвенция.

„По-скоро под знака на реципрочността има съответни огледални мерки“, посочи той.

Камов прогнозира подобрение на отношенията между САЩ и Русия.

„Най-важното е, че никой не изпитва страх от това, че ще се стигне до по-сериозен конфликт, тоест че дипломатическата война ще се пренесе в истинска", коментира Камов.

Това според анализатора се дължи на липса на сериозни основания за такъв конфликт и наличие на други проблеми като поведението на Северна Корея.

Вижте разговора във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

1
rate up comment 13 rate down comment 3
hagan
преди 6 години
няма да има подобрение нещата стават по зле и зле скоро може да има и изцяло напускане на дипломатите отказ но щатите да пуснат дипломати до сградата на ООН-това въоръжаване по границите разполагането на ракетни комплекси които бяха срещу Иран в Европа и срещу северна кореа в южна корея не е случайно това е срещу русия очаквам украинската армия да тръгне на военна офанзива-нещата ще стават по зле поне още 10 години-скоро няма да има и руски курортисти и руски фирми във България-платената истерична русофобия не е била никога на такива нива-Жална ни майка на Българите когато две големи велики сили си мерят гегите ние си врем гевречето там
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още