IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската конкуренция на пазара на смартфони е все по-сериозна

Най-добрите камерфони са устройства с по една камера, въпреки че производителите залагат на двойни камери в топ моделите си, смята блогърът Никола Балов

08:35 | 10.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Никола Балов в студиото на UpDate. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Никола Балов в студиото на UpDate. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Китайската конкуренция на пазара на смартфони е все по-сериозна. В Топ 10 на производителите с изключение на Samsung, Apple и LG всички останали концерни са от Китай. А официалното навлизане в България на амбициозната Xiaomi, която дръпна силно през последните месеци, може да се окаже добре дошло за потребителите, защото скоро ще дойде моментът, в който ще видим как топ моделите на водещите производители с цени по над 2000 лева ще се конкурират с по-ниските цени на китайските концерни за сходно качество.

Това каза пред седмичното шоу UpDate по Bloomberg TV Bulgaria технологичният блогър Никола Балов.

Той коментира също така и новостите от изложението IFA в Берлин, което завърши преди броени дни. „Доста производители представиха своите предложения, при това – топ модели. Така направи и японският концерн Sony, който презентира своя флагман Xperia XZ1, както и умалена версия, при която се предлагат всички топ спецификации, но в умален вариант. LG също представи топ телефона си, който се очаква да се конкурира с моделите на Apple и Samsung. Очаква се корейската компания да се опита да се намеси в този най-висок ценови сегмент“, каза Балов.

По думите му Sony е решила да побере топ харектиристиките си в по-малък размер, защото все пак има една ниша потребители, които не могат да свикнат с по-големите размери на дисплеите. Затова според Балов и iPhone SE е толкова успешен – 4-инчов модел с актуални спецификации. Xperia XZ1 Compact всъщност е алтернатива на този iPhone, само че с Android, с много добра камера, и предлага наистина всички спецификации на големия модел без никакви компромиси и дори новата екстра – 3D Creator – функция, която позволява създаване на триизмерен макет на даден предмет, заснет с камерата (вкл. и самият потребител чрез заснемане на селфи), който след това може да бъде поръчан за триизмерно принтиране и да бъде доставен физически, каза още блогърът.

Той отличи и апарата LG V 30 с шестинчов голям екран. Той има вече OLED дисплей, топ процесор и красив и стилен корпус с метална рамка и извито стъкло, но по това доста напомня на Galaxy S 8, коментира още блогърът.

По думите му, въпреки че почти всички производители вече залагат на двойни камери при топ моделите си, според класацията на експерти най-добрите камерфони са устройства с по една камера, като към тях можем да причислим HTC U11 и Galaxy S 7.

Какво още бе интересно на изложението в Берлин, имаше ли изненади при Galaxy Note 8 и какво се очаква от Apple след броени дни -  всичко това може да видите в целия разговор с Балов във видео материала. 

Изминали издания на UpDate гледайте тук.

Следете UpDate и във Facebook.

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още