IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon шокира европейските аптекари

Според медийни спекулации американският концерн иска да придобие холандско-германската аптекарска верига Shop Apotheke

16:11 | 15.09.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Супермаркети, модни къщи, а сега и аптеки – очевидно апетитът на Amazon в областта на търговията на дребно е безкраен. Според специализираното издание apotheke adhoc американският онлайн гигант има интерес към придобиването на германо-холандския доставчик на лекарства Shop Apotheke. Както пише медията, преговорите са в напреднал стадий.

Според apotheke adhoc едно такова придобиване би било първото влизане на Amazon на фармацевтичния пазар извън САЩ, макар че компанията от месеци тества доставка на медикаменти в рамките на своето предложение Prime Now в сътрудничество с аптека в Мюнхен.

Преди по-късно аптекарската верига със седалище в холандския град Венло да отрече информацията, акциите на Shop Apotheke се изстреляха с 25 на сто до рекордната стойност от 53,49 евро за брой. Това е най-високият ръст в курса от излизането на компанията на борсата преди около година.

След отричането на информацията ръстът се стопи до 10 на сто, като акциите струват около 45,90 евро. Емисионната цена бе 28 евро, а в началото на търговията започнаха да се търгуват на цени от 30,05 евро, припомня германският Handelsblatt.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
lyusien
преди 6 години
Новината е лоша за аптекте на Марешки но това е неизбежно Ако не тази верига Амацон ще закупи друга и масирано ще навлезе в Европа включително и в България
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още