IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мадуро: Доналд Тръмп е новият Хитлер

Венецуелският лидер смята, че американският президент е отправил заплаха за физическото му унищожение

12:42 | 20.09.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Николас Мадуро. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Николас Мадуро. Снимка: Ройтерс

Венецуелският лидер Николас Мадуро нарече президента на САЩ Доналд Тръмп "новия Хитлер" в международната политика, предаде ТАСС, цитирайки агенция EFE.

Мадуро каза това в слово по националната телевизия, предавано от президентския дворец "Мирафлорес" в столицата Каракас.

"Доналд Тръмп се смята за господар на света и демонстрира това с действията си в международната политика, говорейки като новия Хитлер", заяви Мадуро по повод вчерашната реч на президента на САЩ в ООН. Според него стопанинът на Белия дом води агресивна политика срещу венецуелския народ от позициите на "расово и имперско превъзходство".  

"Обаче "никой не може да заплашва Венецуела", подчерта Мадуро и отбеляза, че въпреки обещанията на американския лидер да приеме нови санкции срещу "авторитарния режим" във Венецуела, той ще "продължи да ръководи" южноамериканската република.

Венецуелският лидер добави, че смята думите на президента на САЩ за заплаха за физическото му унищожение. 

Междувременно в страната във вторник се проведоха мащабни демонстрации, като гневът на протестиращите бе отправен към Тръмп. По време на своята реч Общия дебат по случай откриването на 72-рото Общо събрание на ООН в Ню Йорк американският държавен глава нарече страната "измамна", а сриващата се ситуация там „абсолютно неприемлива“, добавяйки, че САЩ не могат да стоят отстрани и да гледат. Той нарече правителството на венецуелския президент Николас Мадуро диктатура, заявявайки, че то е "нанесло ужасна болка и страдания" и е наложило "провалила се идеология" на народа си.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 3
bgMan
преди 6 години
Хаха.А вчера оприличи себе си със Сталин.Остана да каже кой е Даладие, Гамлен, Чърчил, Рузвелт и Дьо Гол и да вземем всички да ги съберем в една клиника за душевно болни и там да си играят на нов комунизъм, капитализъм и нова световна война.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
Jay Gould
преди 6 години
И вие от инвестора смятате така и не спряхте да обяснявате какъв лош нацист е. Хубаво, че не сте на власт, че ще имаме инфлация като във Венецуела и нищо чудно да закриете фондовата борса, като буржоазно-кулашка, капиталистическа отживелица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още