IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиерът поиска максимално да се съкрати срокът на проверките за „Емко”

Връщането на лиценза зависи от това да бъдат коригирани грешките и да се изпълнят указанията на проверяващите, каза Бойко Борисов

15:12 | 21.09.17 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Максимално да се съкрати срокът на проверките по отношение на завода „Емко“. Това поиска министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

„Службите „КОС“ да направят всички проверки, които се правят, и до 6 октомври, ако са отразени съответно, хората там и работниците да знаят, че ще им се върне лицензът”, казва Борисов пред министрите.

По думите му връщането на лиценза зависи от това да бъдат коригирани грешките и да се изпълнят указанията на проверяващите, става ясно от стенограмата на заседанието.

„По всички военни заводи и складове текат проверки, така че тя не е насочена към тях, но доста складове гърмяха, доста жертви дадохме, доста безобразия се откриха, говоря - в много фирми. Хората трябва да знаят, че всичко зависи от това да си коригират грешките и съответно в рамките на тази една-две седмици максимум, ако са си ги отстранили, да им се върне лицензът“, казва премиерът. 

Министърът на икономиката Емил Караниколов от своя страна информира, че на 25 септември ще има извънреден Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност, на който ще бъде получена информация от служба „КОС“ и от „Пожарна безопасност“.

В случай, че нередностите са отстранени, още тогава ще предприемем действия, уверява министърът на икономиката.

На извънреден брифинг вчера Емил Караниколов за пореден път увери, че лицензът за внос и износ на предприятието ще бъде върнат веднага след отстраняване на нередностите. Проверка е установила, че 100 контейнера с боеприпаси се съхраняват неправилно.

Лицензът на „Емко“ беше замразен през юли заради проблем със съхранение с боеприпасите. Главна дирекция „Национална полиция“ се ангажира да извърши проверка дали нередностите са отстранени, която да приключи до 25 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Всички които гласувахме за ГЕРБ, получихме гадда Делян Пеевски безплатно към тях.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
bgMan
преди 6 години
Да се разбира:"Връщането на лиценза зависи от това да бъдат коригирани грешките и да се изпълнят исканията на Пеевски."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още