IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бойко Борисов: Растежът на икономиката наближава 4%

Премиерът откри 73-ия Международен технически панаир в Пловдив

14:52 | 25.09.17 г. 4
<p>
	<em>Снимка: </em>М<em>еждународен технически панаир - Пловдив</em></p>

Снимка: Международен технически панаир - Пловдив

Растежът на икономиката на България наближава 4%, а безработицата е спаднала до 5%, заяви премиерът Бойко Борисов, който откри 73-тия Международен технически панаир в Пловдив.

Има огромен фискален резерв, нулева инфлация, бюджетен излишък и 11% ръст на доходите от началото на годината, каза Борисов, като цитира данни на Евростат.

Политическата, финансова и икономическа стабилност в страната дават възможност индустрията да се развива. В сложната глобална обстановка в момента, във време, в което се говори повече за война и военна техника, ние акцентираме върху ръст на икономиката, индустриалното сътрудничество и развитието на населените места, каза министър-председателят, цитиран от БТА.

Борисов поздрави над 600-те фирми на технологичния форум и добави, че ръстът на икономиката, политическата стабилност, ниските данъци, строителството в държавата довеждат до увеличението на изложбените площи и на желаещите да инвестират в България.

Увеличението на заетите изложбени площи с 30 на сто доказва, че международния панаир е най-авторитетната технологична среща на Балканите. Участието на компании от близо 40 държави, представящи технологични и авангардни решения за индустрията и дома, е символ на динамично развиваща се икономика, отличаваща се с устойчивост и конкурентоспособност на европейските стандарти, каза министърът на икономиката Емил Караниколов.

Той пое ангажимент от името на правителството още на следващото събитие в изложбения център в Пловдив да има щандове на Българската банка за развитие (ББР) и представители на оперативната програма "Развитие и конкурентоспособност", на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, на Агенцията за инвестиции, които ще подпомагат участващите на форумите компании.

Пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов коментира резултатите от изборите в Германия, като посочи, че партиите на Ангела Меркел и на Хорст Зеехофер за четвърти пореден път постигат убедителен резултат. Той им пожела успех и бързо съставяне на правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 6 години
колко си *** !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 6 години
Ми произвеждайте доверие бре...! Гледайте от Порошенко... :lol: Псувайте Путин и Русия и доверието шъ доди, не мое да не доди... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 0
Спящият бик
преди 6 години
Дали е достатъчен, за да догонваме Еврозоната? Дали е траен, ако е базиран на потребление, а чуждите инвестиции спадат наполовина? Може ли да има чужди инвестиции, ако всеки ден произвеждаме недоверие и изпращаме навън противоречиви сигнали?... Реторични въпроси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
redcretin
преди 6 години
Панаириии, пааанаириии (не по Лили, а по Бойко) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още