IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Във Велико Търново ще има "Хакерспейс" зона

Компютърни специалисти от частния сектор ще обучават студенти

11:14 | 26.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Компютърни специалисти от частния сектор във Велико Търново започват през тази академична учебна година упражнения със студентите от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“. Упражненията са за проверка и допълване на знанията им по информационни технологии, съобщи БНР. 

Клубът на програмистите в града е съавтор на учебния план по специалността "Софтуерно инженерство“. Младите ИТ специалисти направиха свободно "Хакерспейс" пространство за безплатни занимания по компютърни знания.

След няколко години работа с община Велико Търново Клубът на великотърновските програмисти получи за 10 години безплатно част от бившия пионерски дом, където да организира обучение и събития, свързани с информационните технологии.

За първи път в старата столица организираме "Хакерспейс", обясни председателят на Клуба на програмистите във Велико Търново Невен Боянов.

"Хакерспейс" е пространство, специално обособено за занимания с ИТ технологии, електроника и роботика. Идеята е студенти, ученици, работещи и всички с интерес към сектора да могат да идват, да работят, да се срещат с колеги и да намират съмишленици, както и бъдещи партньори за бизнес.

Според участниците е намерена пресечната точка с бизнеса в старата столица, който подкрепя инициативата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още