IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

България и Япония ще си сътрудничат в науката и технологиите

Насърчават се общи проекти на образователни организации и изследователски институции

18:11 | 02.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: МОН</em></p>

Снимка: МОН

България и Япония ще си сътрудничат в областта на науката и технологиите.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и неговият японски колега Йошимаса Хаяши подписаха днес Меморандум за сътрудничество в областта на науките и технологиите.

Това е станало в рамките на визитата на министър Вълчев в Япония, съобщават от Министерството на образованието и науката.

Документът цели да насърчи общи научни и технологични проекти на български и японски научни и образователни организации и изследователски институции.

Като част от сътрудничеството между двете страни ще се провеждат семинари, работни срещи, конференции, свързани с науката и технологиите, обмени между институти на двете страни, ангажирани с научно-изследователска и развойна дейност, както и образователни програми и програми за обучение.

На срещата е обсъдена възможността за провеждането на първа сесия на Съвместен двустранен комитет до края на 2017 г. или в началото на 2018 г. в Япония. Целта ще бъде да се инициират нови и да се задълбочат вече съществуващи контакти между научни организации в двете страни с бъдеща перспектива за обявяване на двустранен конкурс за финансиране на научно-изследователски проекти.

В японския град Киото министър Вълчев участва в XIV Mеждународен форум за наука и технологии в обществото и в Кръгла маса на министрите с ресор наука и технологии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още