IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей: Британското правителство е готово за всякакви варианти от преговорите с ЕС

Британският министър-председател заяви, че не се изключва възможността те да приключат без споразумение

19:26 | 04.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският министър-председател Тереза Мей заяви днес, че правителството ѝ се подготвя за всякакъв развой в преговорите за излизане на Великобритания от Европейския съюз, включително възможността те да приключат без споразумение, предаде Асошиейтед прес.

Мей заяви, че "е изключително в наш интерес преговорите да успеят" и да доведат до нови отношения между Великобритания и ЕС.

Тя обаче каза, че "е наша отговорност като правителство да се подготвим за всяка евентуалност".

"И нека да уверя всички в тази зала - именно това правим", заяви Мей в реч в края на годишния конгрес на Консервативната партия.

Тя се извини на своите съпартийци за лошия резултат на предсрочните избори през юни, на които консерваторите загубиха своето мнозинство.

Мей каза, че правителството ще похарчи допълнително 2 милиарда британски лири (2,7 милиарда долара) за достъпни жилища и за подкрепа на съсипания според нея жилищен пазар, посочва Ройтерс. Тя добави, че ще наложи таван на цените на енергията във Великобритания.

По думите ѝ нейната партия трябва да се бори за "консервативен дневен ред от основното течение".

"Това е консерватизмът, в който вярвам, консерватизъм на честността, справедливостта и предоставянето на възможности за всички, консерватизъм, който поддържа британската мечта жива за ново поколение", каза Мей.

Според Мей предсрочните избори са спасили Великобритания от заплахата на шотландския национализъм и са отхвърлили идеята за произвеждане на втори референдум за независимост на Шотландия.

Тя заяви, че консерваторите остават привърженици на плановете за модернизация на ядрения щит на Великобритания.

Ройтерс посочва, че Мей се е опитала да използва годишния конгрес да възстанови единството на Консервативната партия и да представи себе си като единственият човек, способен да осигури Brexit и да държи лейбъристкия лидер Корбин далеч от властта.

61-годишната Мей беше бурно аплодирана след речта, прдължила един час. В нея тя включи и лични нотки, като каза, че няма нищо против да я наричат "Ледената дама" и че изпитва огромна тъга от това, че няма деца.

Министърът за Brexit Дейвид Дейвис коментира, че речта е била много добра и е засегнала всички въпроси, от които се вълнуват хората.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 5
крас
преди 6 години
ТЕРИ Е ИСТИНСКА ЖЕЛЯЗНА ЛЕЙДИ.ПОЖЕЛАВАЧ И УСПЕХ В БОРБАТА СЪС ЗАКОСТЕНЕЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ МОЗЪЦИ. ПРЕВЪРНАЛИ ДЪРЖАВАТА НИ В ЕДИН БАНТУСТАН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още