IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2025 г. цените на електромобилите ще паднат до тези на традиционните

Volvo разкри как електромобилите и стандартните коли ще се изравнят по цена

21:22 | 11.10.17 г. 24
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

През 2025 г. електромобилите на Volvo съществено ще намалят цената си, а в същото време стандартните коли с двигатели с вътрешно горене ще поскъпнат значително. Това заяви пред журналисти президентът на шведската компания Хакан Самуелсон.

Шефът на скандинавския производител посочи и причините за промяната. Както е известно, Volvo е собственост на китайската компания Geely, която има намерения активно да развива „зелените” технологии и това ще бъде от голяма помощ на шведите.

Във Volvo смятат, че само след 2 години цените на автомобилите с бензинови и дизелови двигатели ще скочат, тъй като производителите ще трябва да вложат допълнителни средства, за да може те да отговарят на новите екологични стандарти. В същото време производството на електромобили ще поевтинее, защото те ще ползват още по-големи държавни субсидии.

Според Самуелсон на Volvo много ще помогне и фактът, че „зелените” модели ще се произвеждат на територията на Китай. Там местното правителство предоставя сериозни отстъпки както на производителите, така и на клиентите. Екологичните модели на Volvo и Geely ще се продават в цял свят, а развитието на технологиите им, както и помощта на държавите, в които се използват, ще им позволи до 7-8 години да бъдат на цената на стандартните автомобили.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

4
rate up comment 12 rate down comment 0
zelka007
преди 6 години
самата кола е евтина, батерията е скъпа. като станат масови колкото останалите ще дойде поевтиняването, дотогава са екзотика на съответната цена. освен това се очаква технологичен пробив до няколко години в батериите, то го чакаме през петилетка този пробив ама не иде все още :) . и защо на снимката е Toyota па в статията се говори за Geely , които имат в портфолиото си марката Volvo ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 5
scott
преди 6 години
пазарна икономика? цъ, жив комонизъм.И КАК ТАКА, ПИТАМ АС, НЕКВИ СИ КОУИ, КОИТО ИМАТ ПО-МАЛКО СЪС ЕДНА ВТОРА ЧАСТИ, ше ти стреват колкот скъпата технологиес на двигетелъ с вътрешно горене? Добре дошли в измамата на векъ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
redcretin
преди 6 години
Субсидии? Едва ли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 3
Dimat
преди 6 години
До 2025 г. технологиите,създавани от малцинство,ще са изхвърлили на бунището на безработицата огромното мнозинство,на което няма да му е нито до електромобили,нито до "традиционните",ама изглежда на никой не му пука за това!Така,когато милиарди хора бъдат изхвърлени от технологиите,в класата на пожизнено безработните,ще се решат "тихо и кротко",всики екологични проблеми!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още