IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 13 октомври

07:47 | 13.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Българите вярват в конспиративни теории и фалшиви новини
В. Сега

Лошата медийна среда, проблемите в образованието и ниските нива на критично мислене на гражданите поставят България в нова негативна класация. Българите заедно с румънците, сърбите и гърците са в групата на изоставащите по медийна грамотност в Европа и са неспособни да се справят с феномена "постистина", показва сравнителен анализ на Институт "Отворено общество".

Обмисля се промяна кой да решава какво плаща НЗОК
В. Сега

Пакетът с дейностите, които плаща здравната каса, занапред може да не се определя от здравния министър, а от лекарския съюз и здравната каса. "Предстои да обсъдим темата на политическо ниво и да вземем решение", каза пред clinica.bg д-р Даниела Дариткова, председател на парламентарната здравна комисия. Върховният административен съд обяви на първа инстанция за нищожна наредбата на МЗ за основния пакет, по който плаща здравната каса за всяко едно лечение у нас.

Изграждат нова спирка на метрото между „Сливница“ и „Обеля“
В. Монитор

Нова метростанция ще бъде изградена между спирките на софийското метро „Сливница“ и „Обеля“, реши Столичният общински съвет. Половината от сумата за изграждането на метростанцията ще бъде платена от частно дружество, което изгражда жилищен комплекс в района. „Това ще даде възможност цените на имотите да бъдат по-атрактивни защото все пак там се предвижда изграждане на жилищен комплекс, а защо не и на стадион. Метрото е градоустройствен фактор, който увлича след себе си инвеститорите и неслучайно имотите там започват да се увеличават като стойност“, каза главният архитект на София Здравко Здравков.

4900 българи без увеличение на пенсията
В. Труд

Общо 4 900 пенсионери у нас не са получили обещаното увеличение от 2,4% от 1 юли 2017 година. Това призна социалният министър Бисер Петков пред журналисти по повод подадени стотици жалби в НОИ от потърпевши. От ведомството обясниха ситуацията с постановление на Министерския съвет от 2006 година.

Трите ЕРП и ЕСО са готови за зимата
В. 24 часа

Министерството на енергетиката провери готовността на "Електроенергиен системен оператор" АД и на трите електроразпределителни дружества, съобщиха от министерството. На случаен принцип са проверени енергийни обекти в Горна Оряховица, Велико Търново, Севлиево, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Нова Загора, Сливен, Чирпан, Дупница, Благоевград, Кресна, Симитли, Сандански, Перник и Радомир.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още