IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саудитска Арабия може да отложи IPO-то на Aramco за 2019 г.

Излизането на борсата на компанията е част от икономическата реформа на кралското семейство, но Рияд изглежда разколебан за изпълнението им

11:44 | 14.10.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Саудитска Арабия може да отложи излизането на Aramco на борсата за 2019 година, съобщава Bloomberg. IPO-то на енергийната компания е едно от най-важните събития, планирани в календара на инвеститорите за 2018 година.

Според източници на агенцията обаче Рияд може и да се разколебае да действа. За Aramco обаче има опция да излезе на пазарите на два етапа - първо на родната фондова борса, а след това и на международните. Тогата е много вероятно IPO на Aramco все пак да се състои през 2018 година, но само на вътрешния пазар.

Възможност за Aramco е и част от компанията да бъдат предложени на стратегически инвеститори, коментират източниците на Bloomberg.

Излизането на Aramco на борсата е част от широкия план за икономически реформи на кралското семейство, управляващо Саудитска Арабия. Очакванията са, че това ще бъде най-мащабното IPO в историята на страната. Официалната позиция на правителството е, че няма промяна в първоначалните планове, но редица факти показват, че това не е точно така.

Рияд например още не е избрал борсата, на която да листне акциите на петролния гигант.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Jorkata
преди 6 години
Има една приказка - "хем сърби, хем боли".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Toranaga
преди 6 години
4e koi normalen 6te kupi dial W tazi firma I darjawa
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още