IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стадионът в Брестник ще покрива изискванията на УЕФА с 1,5 млн. лв.

След реконструкцията стадионът ще побира 3000 души и ще има 1500 седящи места

10:58 | 05.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Стадионът в Брестник ще покрива изискванията на УЕФА с 1,5 млн. лв.

Стадионът в пловдивското село Брестник ще отговаря на изискванията на УЕФА след реконструкция на стойност 1,5 млн. лева, която започва през март. Това съобщи Владимир Маринов, председател на Управителния съвет на футболен клуб “Брестник 2004”, който взе съоръжението на концесия за 25 години.

Целта ни е селото да стане спортен център на община “Родопи”, заяви Маринов.

Изцяло ще бъдат обновени теренът, трибуните, съблекалните, оградите. Предвидени са второ помощно игрище за тренировки, както и площадки за баскетбол и тенис на корт. След реконструкцията стадионът ще побира 3000 души и ще има 1500 седящи места.

Вече са завършени грубите строително-монтажни работи и е готов проектът за втория етап на преустройството. Направен е нов асфалтов път до спортния център.

Заедно с 3-звездния хотел “Беркрут”, който е в непосредствена близост до него, ще се оформи комплекс, в който ще има всичко необходимо за отборите, гостуващи на ФК “Брестник 2004”, обясни Маринов. Това ще първият комплекс от такъв тип в Пловдивска област, добави той.

В хотела се намират SPA-център и закрит басейн, където спортистите могат да се възстановяват след тренировки и състезания. “Литекс” вече го използва за своя база, когато играе в Пловдив. В луксозния хотел, който е с обща застроена площ от 2200 кв. метра, са инвестирани над 3 млн. лева, а негов собственик е основният акционер във ФК “Брестник” – “Спорт тур” ООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още