IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболният мондиал за жени в цифри

До 17 юли в Германия 16 женски отбора ще участват в надпреварата за световната купа по футбол

10:19 | 28.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Германките срещат силна подкрепа от трибуните. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Германките срещат силна подкрепа от трибуните. Снимка: Ройтерс

За мнозина може да е странно, но телевизионните зрители в Германия предпочетоха да гледат победата на женския национален отбор по футбол в първия му мач от световното първенство вместо успеха на своя сънародник Себастиан Фетел във Формула 1.

Според данните на компанията за телевизионни изследвания GfK спечеленият от домакините двубой с Канада (2:1) е регистрирал рекордна гледаемост с 14,09 млн. души по държавния канал ARD, или 58% от аудиторията в двата часа след 17.40 ч., писа Wirtschaftswoche.

Досегашното най-добро постижение на женския футбол в страната е било записано във финала на мондиала преди осем години между Германия и Швеция. Тогава 10,48 млн. зрители са наблюдавали спечелването на първата световна титла за германките.

Първият мач на домакините от започналия в неделя мондиал е бил предпочетен пред победата на Фетел във Валенсия. Шестата победа на световния шампион за сезона е била проследена от 6,36 млн. зрители на RTL. Това представлява 38,3% от аудиторията след 14.00 часа.

Въпреки отчетената рекордна гледаемост на германките те остават далеч зад резултатите на мъжките национали. Така например първият мач на германците с Австралия (4:0) на мондиала в Южна Африка през миналата година е бил наблюдаван от два пъти повече зрители - 28,03 млн.

В мача срещу Канада германките имаха и силна подкрепа  от трибуните на олимпийския стадион в Берлин, където имаше 73 680 зрители, като това представлява рекорд за посещаемост на мач по женски футбол в Европа.

Вижте най-интересните данни за първенството в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Галерия виж още

Коментари

Финанси виж още