IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холандска компания с планове да строи плаващи апартаменти

Принудени сме да преосмислим начина, по който живеем, посочват от архитектурната компания Waterstudio

11:55 | 12.11.13 г.
<p>
	Снимка: Waterstudio.nl</p>

Снимка: Waterstudio.nl

Климатичните промени и повишаващото се морско равнище могат да принудят някои общности серозно да се замислят за един нов подход при изграждането на жилища. В Холандия архитектът Коен Олтуис и неговото студио Waterstudio се специализират в проекти, които могат да бъдат строени върху вода., съобщава онлайн изданието worldpropertychannel.com.

"Като се има предвид, че около 90% от най-големите градове в света се намират край вода, сме достигнали ситуация, в която сме принудени да преосмислим начина, по който живеем," посочва се в промоционалните материали на фирмата. "Визията ни е, че големите 'плаващи' проекти в градска среда осигуряват едно адекватно решение на тези проблеми, което е както гъвкаво, така и устойчиво", допълват от архитектурната компания.

Един от проектите на фирмата е The Citadel (Цитаделата), който може бе е първият плаващ комплекс от апартаменти в света. Той включва 60 апартамента върху водата. Структурата е закотвена с голям плаващ кесон, който по план ще служи и за паркинг.

Апартаментите са конструирани от 180 модулни елемента, свързани с временен сух док, който ще бъде запълнен с вода при завършването на апартаментитте.

Блоковете от апартаменти се състоят от неправилно оформени етажи, подредени един върху друг под ъгъл. Всеки от тях има индивидуален план и външно пространство. Естествено, всеки от тях предлага и гледка към водата.

Комплексът ще е свързан със сушата посредством плаващ мост.

Waterstudio се надява строителните дейности да започнат в началото на следващата година.

Вижте как ще изглежда комплексът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още