IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пак напрежение на протеста пред Народното събрание*

Днешните сблъсъци в центъра на София влязоха и в емисиите на водещите световни агенции

22:04 | 12.11.13 г. 7
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Напрежение продължава да съпровожда днешните протести след сблъсъците пред Народното събрание през деня. След 19 ч. част от гражданите, скандирайки “Оставка!”, успяха да пробият металните заграждения около парламента. Част от оградите бяха преместени до Софийския университет.

Заради пробива на оградата полицейското присъствие в района на Народното събрание се засилва. Служителите на реда са направили жива верига около сградата и успяха да изтласкат хората встрани от площада пред парламента.

Същевременно част от гражданите са поискали от служителите на свалят щитовете и каските и някои от тях са изпълнили искането, по информация на агенция Фокус.

Междувременно студентите от Софийския университет са се върнали в окупираната аудитория 272, за да вземат решение за последващите им действия, съобщава БНР. По-късно студентите съобщиха, че окупацията на Ректората ще продължи заради насилието на протеста, но администрацията на университета ще бъде допусната до работа.

Днешните сблъсъци в центъра на София влязоха и в емисиите на водещите световни агенции. Размириците в най-бедната страна от Европейския съюз (ЕС) продължават, а правителството на премиера Пламен Орешарски губи подкрепата на обществото, съобщава ВВС.

Един от протестиращите студенти е коментирал пред АФП, че бедността и безработицата са изкарали хората на улицата. “Протестираме, защото сме на път да станем просяци с висше образование”, посочва студентът.

Днешният протест в София последва “Маршът на справедливостта”, който се състоя в неделя и събра хиляди граждани, пише euronews.com. Българите обвиняват правителствата на прехода, че са се провалили с реформите и не са положили основите за стабилен икономически растеж, отбелязва още изданието.

С присъединяването на страната към ЕС се засили емиграцията на младите хора заради провала да се наложи върховенство на закона, което възпира и инвестициите.

Вижте кадри от днешния протест

Още за протеста четете в Dnes.bg

* Актуализирано към 22.30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Ама честно ако не произвеждаш ракети смени аватара! Ако произвеждаш ,днес е момента да покажеш че си българин и да пуснеш една по парламента :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 10 години
Е признавам Ви! Още едно плюсче :) НАистина този отговор ми напълни душата :) Поне един човек още да може да се шегува тука :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 9
SS-23
преди 10 години
Каквото си избереш....мога и да произвеждам, мога и да съм! :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
stoiloff
преди 10 години
Бих Ви препоръчал да се посъветвате с психоаналитик :) само като Ви види аватара чиляк и му става пределно ясно че тук има силна ментална увреда :) Вий ракети ли произвеждате или си мислите че сте ракета :)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 6
stoiloff
преди 10 години
НАРОД КОЙТО НЕ ПОДКРЕПЯ ДЕЦАТА СИ В БОРБАТА ИМ СРЕЩУ МАФИЯТА ЧЕРВЕНО _ ДЕПЕСАРСКА _ ПОЛИТИЧЕСКА Е ОБРЕЧЕН!МАЙКИ И БАЩИ ВРЕМЕ Е ДА ИЗХВЪРЛИМ НАГЛИТЕ ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 3
1_9_7_8
преди 10 години
#ОСТАВКА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 20
SS-23
преди 10 години
Боко-тиквата и ***- да го д#хат под вода!! Няма да има оставка !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още