IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившето имение на Версаче се превърна в приказен хотел

Villa by Barton G разполага с огромен двор, просторни спални и собствен ресторант

14:26 | 13.04.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Имението на Джани Версаче, разположено на престижната част на Маями Оушън Драйв, се превърна в хотел, наречен Villa by Barton G.

Някогашният дом на световноизвестния моден дизайнер е с площ 2136 кв.м и разполага с красив двор, 11 бани и 10 луксозни стаи.

Най-малката стая е около 40 кв.м, а в същото време най-внушителната се простира на 132 кв.м площ и има два балкона с изглед към Оушън Драйв. В бившата спалня на италианския дизайнер е разположено легло с дължина почти 3 метра. Стаята има два балкона, седем гардероба, направени по поръчка, както и огромна баня.

Всяка стена е изящно декорирана с мозайки и рисунки, така че сградата да бъде пълно олицетворение на лукса.

По време на престоя си в хотела привилегированите гости ще имат достъп до два частни салона, градина и СПА услуги. Мозайката около басейна пък е облицована с 24-каратово злато и е специално проектирана от Версаче, пише сайтът E for Extravagant.

Въпреки че имението е претърпяло известни трансформации, преди да отвори врати като хотел, много от решенията на дизайнера са запазени.

За десерт имението разполага и със собствен ресторант, в който работи прочутият главен готвач Скот Линкуист. Гостите имат шанса да се насладят на средиземноморски ястия, сервирани в розенталския порцелан на Версаче.

Цените на апартаментите започват от 795 долара на нощ и стигат до 2200 долара, без закуска.

История

Имението първоначално се нарича Casa Casuarina, но сега е преименувано на Villa by Barton G. През 1992 г. Джани Версаче се сдобива с мястото срещу сумата от 2,9 млн. долара. Той купува и празния хотел в съседство, наречен Revere. Дизайнерът решава, че хотелът трябва да бъде срутен, за да може Casa Casuarina да бъде обновено и съответно разширено върху по-голяма площ.

През септември 2013 г., 14 години след смъртта на Версаче, фамилия Накаш, стояща зад компанията за производство и продажба на дрехи Jordache Enterprises, купува имението за зашеметяващата сума от 41,5 млн. долара. Новите собственици решават да отворят отново сградата, но този път като луксозен хотел.

Как изглежда днес старото имение на Версаче можете да видите в нашата галерия!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още