IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са десетте най-големи модни компании в света

Изненадващо за мнозина номер едно не идва от Швеция

09:36 | 22.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кои са десетте най-големи модни компании в света

Дрехите правят хората, гласи известна поговорка. Но и приходите, могат да добавят от международната консултантска компания Deloitte, която наскоро представи актуалния си доклад за развитието на световната търговия на дребно Global Powers of Retailing 2014. Класацията е изготвена въз основа на приходите на компаниите за 2012 г. 

Според анализаторите вече е ясно, че търговията на дребно се намира в период на  безпрецедентна промяна. Въздействието на мобилния интернет достъп върху клиентите, пазарите и бизнеса е най-драматичният пример за това. Все пак по-широкият набор от технологии в момента си взаимодейства със социалните и икономическите тенденции, за да се създаде бъдещето на търговията на дребно, се казва в анализа. Най-трудният въпрос обаче остава как успешно да се предугадят начините, по които бизнес моделите и пазарите могат да бъдат засегнати от такива технологии. 

За първи път от дълго време в ТОП 10 на търговците на дребно се наблюдават сериозни размествания. Американският гигант Wal-Mart запазва лидерската си позиция, но след него се подрежда британската Tesco, която изпреварва френската Carrefour, падаща от второ на четвърто място. На третата позиция е американският Cash&Carry търговец Costco Wholesale Corporation. Германският лидер Metro Group, с приходи от близо 85,8 млрд. долара за 2012 г., отива от четвърта на пета позиция, като е изпреварен от американската Kroger и основния германски конкурент – Schwarz Group (който е собственик на Kaufland и Lidl).

Investor.bg ви представя ТОП 10 на модните търговци на дребно, сред които има познати, но и не толкова известни имена. И съвсем изненадващо номер едно не идва от Швеция. Вижте класацията в галерията ни!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още