IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова ера за Куба

Първият от половин век насам американски круизен кораб акостира в кубинската столица

22:20 | 02.05.16 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

В кубинската столица Хавана днес акостира първият американски круизен кораб от 50 години насам, съобщава БТА. Корабът Adonia пристигна по-рано в понеделник, като беше посрещнат от множество местни жители.

Те развяваха знамена на САЩ и Куба и приветстваха оживено големия презокеански лайнер.

Adonia потегли вчера от Маями с 700 пътници на борда. 

Лайнерът е собственост на компанията Phantom, част от Carnival . Тя е първата компания, която получи разрешението едновременно от САЩ и от Куба да плава между двете страни, след като те възобновиха дипломатическите си връзки.

Круизите между тях бяха забранени след кубинската революция през 1959 г.

Adonia е един от по-малките кораби на Carnival - около половината от размера на някои големи европейски кораби, които вече акостират в Хавана. Но индустрията очаква американските круизи да донесат на Куба десетки милиони долари от крайно необходимата чуждестранна валута при увеличения трафик, който се очаква. Повече от дузина линии обявиха плановете си да работят по круизи между САЩ и Куба, и ако всички те действително започнат да функционират, Куба може да печели повече от 80 милиона долара годишно, се казва в доклад на Американско-кубинския търговско-икономически съвет.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Да, що?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
Ти от там ли се обаждаш ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Куба е мястото пичове. Който има топки да събира каквото има спестявания и да си бие шута натам. Сега с малко кинти може да се придобият там много неща а развитието в следващите 15-20 год. ще е бурно. Хамериканците ще си ги вземат пак под крилото. Евтиния, кубински пури, кубински ром, гаджета и вила на Карибите, за какво говорим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още