IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Greenpeace: Apple e шампион по отношение на ползването на ВЕИ

Ако интернет бе държава, то според неправителствената екологична организация Greenpeace тя би била страната с шестата по големина употреба на електричество

21:39 | 10.01.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Ако интернет бе държава, то според неправителствената екологична организация Greenpeace тя би била шестата по големина държавата по отношение на потреблението на електроенергия, предава DPA. 

В последното издание на доклада на неправителствената организация за използването на електричество от технологични компании лидери през тази година по отношение на ползването на възобновяеми  източници (ВЕИ) са Apple, Facebook и Google. Тези три концерна залагат предимно на зелена енергия.

Над 4/5 от своите нужди компанията от Купертино, Apple,  покрива с ток от възобновяеми изтоници. Така за трета поредна година компанията на Тим Кук е лидер в това отношение.

Онлайн търговецът Amazon и неговата уеб услуга AWS продължават да залагат на въглищна и ядрена енергия. „И сега интернет потребителите ползват гигантско количество ток при онлайн стрийминг на музика и филми“, казва Никлас Шинерл, енергиен експерт от Greenpeace.

На 15 място е класиран южнокорейският оператор на търсачки Naver. Едва 2% от ползваното от него електричество са от ВЕИ. И калифорнийският производител на софтуер Oracle се представя доста зле, като едва 8% от ползваната от него електроенергия е „зелена“. Над една трета за сметка на това са от ТЕЦ-ове, а една четвърт – от ядрени централи.

Samsung е едва на 13-о място, като само 11% от ползвания от него ток е от ВЕИ.

Кои са лидерите в класацията вижте в галерията!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
KPetkov
преди 7 години
А Greenpeace са шампиони по усвояване на фондове :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още