IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летни технологични изкушения от Huawei

Купувачите на Huawei P10 Plus, P10 или P10 lite до 29 август получават безплатно аксесоар

15:52 | 19.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Huawei&nbsp;</em></p>

Снимка: Huawei 

Когато преди десет години пред широката публика бе представен един нов телефон с почти невиждани дотогава характеристики, вероятно никой не си е представял, че това ще създаде нова категория технологични джаджи и пазар за милиарди долари. По прогнозите на IDC  към 2020 г. годишният обем на продажбите на смартфони в света ще достигне към 1,92 млрд. броя.

Това бурно развитие на този пазар и различното ползване на функциите на тези джаджи води и до разрастване на вторични пазари, като например за аксесоарите за смартфони – джаджи, които са особено търсени през ваканционните периоди, например през лятото. Според анализ на Future Market Insights този пазар на аксесоари се очаква да възлезе на 121,726 млн. долара до 2025 г. 

А с бурното развитие на технологиите в самите смартфони не е изненадващо, че потребителите започват да използват смартфоните за различни странични от самото телефониране, дейности. 

Почти всеки млад човек, който разполага със смартфон, използва устройството си за снимане. По-точно казано - 95% от младите хора (на възраст 18 - 24 г.) използват своите смартфони за снимки, а над 73% от всички участващи в международно проучване Huawei Summer Barometer, което маркира основни технологични потребности за европейските потребители, правят емоционални селфи кадри. 

Повече от 70% от запитаните разчитат на своите телефони за картови услуги и GPS навигация. Именно тази активна употреба на смартфоните изтощава техните батерии и не е изненадващо, че почти всеки втори млад европеец използва външна батерия или други аксесоари, които превръщат споделянето на съдържание и сърфирането в по-приятно изживяване. 

Ето защо китайският концерн от Шънджън Huawei пуска промоция, насочена към хората, които са настроени за едно вълнуващо лято.

За какво по-конкретно става дума?

До 20 август всеки нов закупен смартфон от едноименната P серия за 2017 г. на Huawei ще идва при новия си собственик с интересен подарък. При покупка на Huawei P10 Plus потребителите получават безплатно външна батерия, при P10 - супер бързо зарядно за автомобил, а при P10 lite изненадата е селфи стик и трипод в едно.

Така най-запалените потребители, които търсят качествен нов смартфон за своето ежедневие, ще се сдобият с още един атрактивен и полезен аксесоар за летните месеци. Продажбите вече стартираха в мрежата на мобилните оператори Мтел, Теленор и Vivacom, в големите вериги за електроника, както и в някои онлайн магазини.

Допълнителната външна батерия AP08Q предоставя до 10 000 mAh заряд, позволявайки до три зареждания на P10 Plus с едно зареждане на външната батерия, а благодарение на портовете USB C и микро USB може да бъде заредена с практически всяко зарядно устройство на пазара. Джаджата е съвместима с технологията за супер бързо зареждане на Huawei, която позволява почти два пъти по-бърз заряд на P10 Plus спрямо други стандартни източници на ток. Необходими са по-малко от 30 минути за зареждане на батерията на смартфона до 50%.

Зарядното за кола AP38 работи също със Super Charge технологията. Така ако потребителите са забравили да заредят телефона, ще се нуждаят от само половин час на път, за да не се притесняват за батерията си през целия ден.

Третият подаръчен аксесоар - селфи стик AF14 има бутон за заснемане, поставен върху самата дръжка. Потребителите могат много лесно да направят няколко снимки, без да бързат или да докосват дисплея на смартфона. Поставянето на подходящия AF14 изход в жака за слушалки дава възможност да се контролира затвора на камерата и записа на видео с бутон върху дръжката. Когато потребителите имат нужда от трипод, за да заснемат снимка с таймер или стабилно видео, дръжката на стика може да се разгъне в три удобни крачета, на които да е поставена стойката. Така този аксесоар е не просто с висока функционалност, но и изключително лек и идеален за летните преживявания.

Какво показва международното проучване Huawei Summer Barometer за българския потребител вижте тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още