IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайландски стартъп е победител в конкурсa Chivas Venture

SIAM ORGANIC помага на фермерите в азиатската държава да отглеждат биоориз, за да увеличат приходите си

13:16 | 21.07.17 г.
Автор - снимка
Създател
Тайландски стартъп е победител в конкурсa Chivas Venture

Носителката на награда "Оскар" Холи Бери короняса в Лос Анджелис победителите в конкурса Chivas Venture, организиран от Chivas Regal с цел търсене на проекти, които ще създадат по-добро бъдеще за обществото.

Тайландската компания SIAM ORGANIC, която помага на фермерите в азиатската държава да отглеждат биоориз, за да увеличат приходите си, си тръгна от финалното събитие  в конкурса в САЩ с най-големия  дял от наградния фонд, получавайки 400 хил.

Събитието – водено от актьора и комик Джош Гад и провело се в LADC Studios в Лос Анджелис – беше кулминацията на третата година на Chivas Venture.

В него 30 финалисти от шест континента се конкурираха за дял от наградния фонд на стойност 1 млн. долара. Журито – което се състоеше от Холи Бери; основателя и изпълнителен директор на Beeck Center for Social Impact + Innovation at Georgetown University, Сонал Шах; основателя на MissionU, Pencils of Promise и автор на бестселъра The Promise of a Pencil, Адам Браун; председателя на съвета на директорите и изпълнителен директор на Pernod Ricard, компанията, която притежава Chivas Regal, Алекс Рикар – даваше на всеки бизнес оценка, базирана на възможността му да създаде устойчива промяна посредством потенциален бизнес модел и възможност за разрастване.
 
Останалите финалисти, които получиха финансиране и признание бяха: Recycle Points от Нигерия с 200 хил. долара за проект, който стимулира събирането и рециклирането на отпадъци, Bioestibas от Колумбия с 50 хил. долара – те изработват палети от стъбла, останали от пазара на цветя, като по този начин спират изсичането на дърветата, iDrop Water от ЮАР с финансиране от 50 хил. долара – те пречистват мръсната вода в Африка, правейки я достъпна – за пиене и като цена, и Intendu от Израел, също с 50 хил. долара, които разработват компютърни игри за възстановяване на пациенти, които страдат от увреждане на мозъка.

Българският представител Sea Harmony, който има за цел да възстанови живота в мъртвите зони в моретата и океаните, също се представи достойно. Макар да не бяха сред петте отличени финалисти в Лос Анджелис, варненските предприемачи направиха много силна кампания до момента, класирайки се на 11-то място от 30 участници в онлайн гласуването, което предшестваше големия финал в САЩ. На западното крайбрежие те имаха също така шанса да се запознаят с потенциални инвеститори за своя проект.

Вече в третата година от съществуването си Chivas Venture до момента е получил почти 6 хил. заявки от стартъпи, които имат амбицията да използват иновативни методи, за да направят света по-добро място. Двата милиона долара, раздадени през предишните две години, бяха използвани, за да подкрепят млади компании от цял свят.

За да продължи традицията си да вдъхновява и подкрепя бъдещите поколения на предприемачи, Chivas Venture кани всеки, който има социално отговорен бизнес, независимо в коя точка на света се намира, да кандидатства в следващото издание на конкурса, което започва на 4 септември 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още