IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ – развитие в застой

Финансовите посредници очакват основните индекси да се задържат на нивата, на които изпратиха 2015 г., поне до март, показва доклад на МФ

08:16 | 08.02.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
БФБ – развитие в застой

Финансовите посредници очакват основните индекси на Българската фондова борса (БФБ) да запазят нивата, на които изпратиха 2015 г., поне до март 2016 г.

Това показват резултатите от тримесечното издание „Финансов сектор: оценки и очаквания” на Дирекция „Икономическа и финансова политика“ към Министерството на финансите (МФ). В него са обобщени очакванията на инвестиционни посредници, управляващи дружества, търговски банки и пенсионни фондове по отношение на основни макроикономически показатели и фактори, които се отнасят до извършваната от тях дейност.

Очакванията на финансовите посредници за развитието на индексите през първото тримесечие на годината са по-песимистични спрямо последните три месеца на миналата година.

„Понижението на оптимизма на участниците кореспондира с неблагоприятната ситуация на повечето световни фондови пазари. Това е най-важният фактор, допринесъл за понижението на борсовите индекси от началото на настоящата година. Очакванията на посредниците се подкрепят до голяма степен и от развитието на пазара през последното тримесечие на изминалата година. Търговията на БФБ бе при ниски обороти, а цените се движеха основно в низходяща посока. Раздвижване и ръст на индексите имаше едва през последния месец на годината, когато бе осъществено единственото първично публично предлагане за годината“, посочва МФ в своя доклад, като препратката е към листването на Сирма Холдинг АД в края на 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 21:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
dakl
преди 8 години
Едва ли е нужно да имаш педя чело за да разбереш , че управлението на ББ и възможния даже минимален ръст на БФБ са несъвместими по принцип. ББ е олицотворение на олгархията и мафиотските схеми, които отхвърлят конкуренцията и пазара по принцип, респективно докато на власт е тази гарнитура обективно не е възможен ръст на капиталовите пазари в България!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още